Feyenoord moet mogelijk streep zetten door komst Zoet

18 mei 2022, 09:25

De positie onder de lat staat flink ter discussie bij Feyenoord. Justin Bijlow is normaal gesproken de onomstreden eerste doelman, maar hij staat al een tijdje buitenspel met een blessure. Daardoor kwam Feyenoord uit bij Ofir Maricano. Hij maakt echter geen onbetwiste indruk, waaronder de Rotterdammers komende zomer mogelijk op zoek gaan naar een nieuwe goalie. Door de naam van Jeroen Zoet lijken ze echter een streep te moeten zetten. 

Bijlow was bezig aan een uitstekend seizoen, maar door een voetblessure staat hij al sinds maart aan de kant. Er bestaat echter nog een kleine kans dat hij het doel kan verdedigen in de Conference League-finale tegen AS Roma. Bijlow meldde zich dinsdag weer op het trainingsveld. De achterban zal hopen op een 'wonder', want Marciano maakt bij vlagen een heel matige indruk. Ook in de thuiswedstrijd tegen FC Twente ging hij niet vrijuit. Tel daarbij onder meer zijn optreden in de verloren Klassieker tegen Ajax op en je komt al vrij snel tot de conclusie dat hij niet het niveau heeft dat Feyenoord nastreeft. Niet voor niets liet Arne Slot zich na afloop van de topper in Amsterdam al kritisch uit. 

Lees ook: "Als Bijlow fit is

In de zoektocht naar een nieuwe stand-in voor Bijlow informeerde Feyenoord in april naar Zoet. Dat meldde het doorgaans betrouwbare 1908 althans. Zoet stond in het verleden onder de lat bij RKC Waalwijk, PSV en FC Utrecht, alvorens hij in het najaar van 2020 de overstap maakte naar Spezia. Daar is hij in het bezit van een aflopend contract. Volgens Feyenoord Transfermarkt wil Zoet het liefst verlengen bij de nummer zestien van de Serie A. Met een contractverlenging hoopt de doelman de belastingregel die eraan zit te komen voor de salarissen van buitenlandse spelers in Italië te ontwijken. Feyenoord wordt naar verluidt pas weer een optie als verlengen niet lukt. 

Zoet kwam dit seizoen slechts negen keer in actie voor Spezia. Daarin moest hij 22 keer vissen. Hij stond op 16 december voor het laatst onder de lat, in de bekerwedstrijd tegen Lecce (0-2 verlies). Zijn laatste opwachting in de Serie A dateert van nóg langer geleden. Op 3 oktober keepte hij zijn vooralsnog laatste competitiewedstrijd voor Spezia. Afgelopen weekend zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie. 

Reacties

Kenner-t
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

"Afgelopen weekend zat hij niet eens bij de wedstrijdselectie." Beetje tendentieus dit. Lijkt me niet onlogisch als je uit speelt tegen Udinese en je partner staat op het punt van bevallen... Zou prima versterking zijn voor Feyenoord.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen