Volgens Slot had Feyenoord twee doelstellingen bij seizoensstart

Volgens Slot had Feyenoord twee doelstellingen bij seizoensstart

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 mei 2022 – Waar de meeste Eredivisieclubs afgelopen zondag een streep zetten onder het afgelopen seizoen en zich kunnen opladen voor het nieuwe seizoen, geldt dat voor Feyenoord natuurlijk niet. De Rotterdammers spelen over een week de finale van de UEFA Conference League. Wie dat bij aanvang van het seizoen had gezegd, was ongetwijfeld voor gek verklaard. 

''Aan het begin van het seizoen zijn er maar twee doelstellingen geformuleerd'', vertelt Arne Slot in gesprek met het clubkanaal. ''Dat is ook niet zo gek. We kwamen uit een seizoen waarin we vijfde werden en in de tweede seizoenshelft hadden we 1,3 punt gemiddeld gehaald. De enige twee doelstellingen die er lagen waren dat we ervoor moesten zorgen dat het publiek zich weer kon identificeren met het team dat er staat en dat spelers zich moesten gaan ontwikkelen, waardoor we waarde op het veld konden creëren. Feyenoord heeft immers al een paar seizoenen geen spelers voor hoge bedragen verkocht.''

De hoofdtrainer, die bezig is aan een uitstekend debuutseizoen in Rotterdam, erkent echter dat de spelersgroep en staf onderling andere doelen gingen stellen. ''We kwamen er al vrij snel achter dat we heel snel groeiden in het seizoen, heel snel vrij goed werden en goed genoeg werden om bijzondere dingen te presteren dit seizoen. Dat is denk ik ook gelukt en een van de eerste momenten dat wij daar een concreet gevoel bij kregen, was onze overwinning op Atlético Madrid.'' Feyenoord oefende in aanloop naar de start van het Eredivisie-seizoen in De Kuip tegen de landskampioen van Spanje. Van een vriendschappelijk duel was echter geen sprake. Zowel Feyenoord als Atlético gooide de beuk erin. De Rotterdammers zegevierden uiteindelijk met 3-2. 

Drita
Feyenoord zou in het restant van het seizoen nog veel meer memorabele wedstrijden spelen in het eigen stadion. Wat te denken van de ontmoeting met Union Berlin in de groepsfase van de Conference League of de wedstrijden tegen Slavia Praag en Olympique Marseille in de knock-outfase van het toernooi? Het begon echter allemaal met een uiterst moeizame overwinning op Drita. Na een 0-0 gelijkspel in de heenwedstrijd moest de ploeg van Slot in de return tot het gaatje gaan. ''Wat je in die wedstrijd al merkte was de interactie tussen spelers en publiek'', vertelt Slot. ''De mensen in het stadion zagen we dat we echt niet ons beste voetbal speelden, maar dat we er wel alles aan deden om tot een goed resultaat te komen. Ik denk dat die wedstrijd ook een mooie samenwerking is geweest tussen publiek en spelers.''

De Feyenoord-aanhang kon die avond geen moment rustig ademhalen. ''We maakten twintig minuten voor tijd pas de gelijkmaker en in de negentigste minuut de 3-2. Daarin zag je dus, niet qua spel, maar wel op een aantal andere onderdelen heel veel van het huidige Feyenoord terug, namelijk een ploeg waarvan het heel moeilijk is om te winnen omdat wij altijd blijven doorgaan tot de laatste minuut'', aldus Slot. 

Reacties

gerelateerd