Voor deze bedragen mogen Gakpo en Sangaré vertrekken bij PSV

Voor deze bedragen mogen Gakpo en Sangaré vertrekken bij PSV

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 mei 2022 – Niet alleen Ajax lijkt te moeten vrezen voor een zomerse leegloop. Ook bij PSV staat het een en ander te gebeuren. Zo is het nog maar de vraag of Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré volgend seizoen nog actief zijn in Eindhoven. Hoewel Gakpo heeft aangegeven dat een langer verblijf ook een optie is, lijkt hij zijn zinnen te hebben gezet op een transfer. PSV is echter niet van plan om hem voor een appel en een ei te laten gaan. De nummer twee van Nederland denkt aan een slordige veertig miljoen euro. 

Dat meldt het Eindhovens Dagblad althans. Daarmee zou Gakpo in één klap de duurste uitgaande transfer in de clubgeschiedenis worden. Die titel staat nu nog op naam van Hirving Lozano. De Mexicaan verruilde PSV in de zomer van 2019 voor Napoli, dat een slordige 35 miljoen euro voor hem neertelde. Lozano werd eenmaal kampioen van Nederland, in 2018. Gakpo heeft de schaal nog niet in zijn handen gehad. PSV hoopt dat de aanvaller alsnog met een landstitel wil vertrekken, evenals Memphis Depay en Georginio Wijnaldum in 2015. Zij leken PSV in de zomer van 2014 al te verlaten, maar de Eindhovenaren wisten hen toch binnenboord te houden. En daar kregen zij dus geen spijt van.  

Lees ook: Gakpo wil WK-kans meewegen in transfer-keuze: "Blijven is een optie"

Het moge in ieder geval duidelijk zijn dat de clubs die Gakpo deze zomer willen overnemen, diep in de buidel moeten tasten. De aanvaller zette onlangs nog zijn handtekening onder een contract tot 2026. Dat leek vooral op een aardige geste, zodat PSV een nog mooiere transfersom voor hem kan vragen en ontvangen. Volgens het ED hoopt PSV, mocht Gakpo beslissen om te vertrekken, dat de geïnteresseerde clubs tegen elkaar gaan opbieden. Dat gebeurde zeven jaar geleden ook bij Memphis, die uiteindelijk verkaste naar Manchester United. Ook voor Gakpo is er interesse uit de Premier League. Nog niet zo lang geleden had Arsenal naar verluidt de beste papieren om hem over te nemen. Maar de Londenaren lijken zich wederom niet te gaan plaatsen voor de Champions League.

Sangaré
Gakpo is mogelijk niet de enige PSV-speler die deze zomer een mooie stap gaat maken. Ook voor Sangaré is er volop belangstelling uit de Premier League. 'Volgens ingewijden hebben zich nog geen clubs uit de top van de competitie gemeld, maar zijn Leicester City en Newcastle United wel concreet geïnteresseerd in een van de beste mannen van het afgelopen PSV-seizoen', schrijft het ED. Voor Sangaré geldt hetzelfde als voor Gakpo: hij mag alleen voor een bedrag van rond de veertig miljoen euro vertrekken. Sterker nog, bij Sangaré zou dit zelfs contractueel zijn vastgelegd. Dat zouden meerdere clubs inmidels ook te horen hebben gekregen. 

Reacties

gerelateerd