Spanje
0 – 0
Duitsland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Schmidt blikt terug: "Soms waardering voor mijn spelers gemist"

Schmidt blikt terug: "Soms waardering voor mijn spelers gemist"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

17 mei 2022 – Roger Schmidt kijkt met een voldaan gevoel terug op zijn twee seizoenen als hoofdtrainer van PSV. De Duitse oefenmeester laat het Philips Stadion achter zich voor een avontuur bij de Portugese topclub Benfica. Vlak voor zijn afscheid liet hij zich nog een keer interviewen voor de clubkanalen.

"Ik kijk met een tevreden gevoel terug", aldus Schmidt, die de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won met PSV. "De afgelopen twee jaren waren zeker niet gemakkelijk. We hadden te maken met corona, lege stadions en zo kan ik nog even doorgaan. We hebben geprobeerd om er het beste van te maken. Ik heb ondanks alles een hecht team gezien dat goed voetbal heeft gespeeld en twee prijzen heeft gewonnen. Helaas zat het kampioenschap er niet in. Dat zou het perfecte einde zijn geweest."

De Duitser was de afgelopen twee jaar regelmatig de gebeten hond bij de fans en in de media. "Dat is normaal. Als trainer kun je bepaalde dingen anders zien dan bijvoorbeeld de media of de fans. Ik maak beslissingen waarvan ik denk dat ze het beste zijn voor het team. Daarbij denk ik na over hoe we succesvol kunnen zijn en onze doelstellingen kunnen bereiken. Het hoort erbij dat mensen soms anders denken. Soms heb ik wel de waardering voor mijn spelers gemist. Ik vind dat ze het fantastisch hebben gedaan."

Schmidt baalt dat hij er niet in is geslaagd om de titel te pakken met PSV. Toch weet hij zeker dat de toekomst in Eindhoven er rooskleurig uit zal zien. "Volgend seizoen heeft PSV een punt meer nodig dan Ajax en Feyenoord. Voetbal is dan heel simpel, dat is geen geheim. Iedereen moet hard blijven werken en na 34 wedstrijden krijg je wat je verdiend. Er kan maar een club de titel pakken. Met de ervaring van de afgelopen twee jaren kan er veel gebeuren bij deze club. De toekomst voor PSV zit er wat mij betreft heel goed uit." Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd