Overmars-vergissing prikkelde transfergedachte bij Gravenberch

17 mei 2022, 15:48
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch zijn laatste officiële wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld, ligt volgens de vader van de middenvelder aan een vergissing van Marc Overmars. De toenmalige bestuurder stelde in september dat de voetballer een optie in zijn contract had staan, waardoor de Amsterdammers hem makkelijk langer aan zich konden binden. Die optie bleek er echter niet te zijn.

"Dat optie-verhaal heeft Ryan best wel geïrriteerd. Hij voelde zich niet helemaal serieus genomen", vertelt zijn vader in gesprek met Ajax Showtime. Hij stelt dat ze bij Ajax een fout hebben gemaakt. "Geen idee waar dat vandaan komt, maar daardoor dachten ze wellicht dat er geen haast bij geboden was. Precies in die periode gingen wij echter voor het eerst met Bayern om tafel. Toeval of niet; zij zijn precies op het juiste moment in het gat gesprongen dat Ajax liet vallen. Dat is langzaam gaan broeien tot iets heel concreets. Bayern was vanaf het eerste moment op een missie."

De Amsterdammers kwamen uiteindelijk nog wel met een aanbieding, maar het kon de gedachten van het talent niet meer veranderen. "Uiteindelijk hebben we van Ajax een fantastische aanbieding gekregen. Hun bod was echt super. Er lag een voorstel om met twee of drie jaar te verlengen en dan in de zomer van 2023 mee te werken aan een mooie transfer. Dat is op zich een heel goed plan, maar het plan van Bayern was óók uitstekend. En dat heeft zich geleidelijk in Ryans hoofd genesteld."

Transfer aanstaande?

Ajax en Bayern München zijn het nog niet eens over de transfersom van de middenvelder, die nog een eenjarig contract heeft in de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers moeten hem dus wel verkopen deze zomer om nog iets aan hem over te houden. Ajax zit volgens de Duitse club te hoog in de boom qua vraagprijs. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is het een kwestie van tijd voor de partijen elkaar vinden. Het zou onder andere nog gaan over de betalingsvoorwaarde. Mochten de clubs eruit komen, dan tekent Gravenberch een vijfjarig contract in de Allianz Arena.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen