Nieuwe td moet Willem II naar Eredivisie helpen; ook functie Swinkels

17 mei 2022, 14:14

Willem II heeft ruim twee maanden na het vertrek van Joris Mathijsen een opvolger gevonden. De 38-jarige Teun Jacobs, die in februari vertrok als technisch directeur bij Almere City was, gaat dezelfde functie nu in Tilburg vervullen. Hij krijgt daarmee een belangrijke rol in het bewerkstelligen van een terugkeer naar de Eredivisie.

De club maakte het nieuws dinsdag, twee dagen na de degradatie, wereldkundig. Dat hij op een lager niveau moest instappen, heeft Jacobs niet doen twijfelen. "De club spreekt me aan. Het shirt, de mogelijkheden, de wil om een opleidingsclub te zijn en natuurlijk de trouwe aanhang. Dat zijn facetten waar Willem II bekend om staat en waar ik graag onderdeel van uitmaakt. Natuurlijk had ik liever gezien dat de club erin was gebleven, maar dit is helaas de realiteit. Daarom is terugkeren naar de Eredivisie gezien de status van de club een logische ambitie."

Jacobs was tussen januari 2020 en februari 2022 technisch manager bij Almere City. Daarvoor begon hij zijn loopbaan bij NEC. Eerst als jeugdtrainer en de laatste drie jaar als Hoofd Jeugdopleiding. Hij omschrijft zichzelf als een 'jonge, ambitieuze technisch directeur uit de jongere generatie', waarbij hij als voorbeeld geeft dat hij veel waarde hecht aan ondersteuning van data. Jacobs neemt het stokje over van algemeen directeur Martin van Geel, die na het vertrek van Mathijsen ook diens taken op zich nam.

Arjan Swinkels

Op dezelfde dag werd bekend dat ook clubicoon Arjan Swinkels een functie binnen Willem II gaat bekleden. De ex-verdediger, die zijn loopbaan in Tilburg begon en 170 wedstrijden (vaak als aanvoerder) voor de club speelde, gaat aan de slag als Hoofd Jeugdopleiding. "Met mijn mening en visie, ervaring als voetballer en pedagogische achtergrond, draag ik mijn steentje bij aan de ontwikkeling van onze talenten", keek hij uit naar zijn nieuwe avontuur bij 'zijn' Willem II. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen