Geen degradatiestress voor Burgzorg: aanvaller niet terug naar Heracles

17 mei 2022, 12:51

Delano Burgzorg hoeft niet te vrezen voor degradatie. De aanvaller, die na de winterstop verhuurd werd door Heracles Almelo aan FSV Mainz 05 keert namelijk niet terug in het Erve Asito stadion. De Duitse club heeft de koopoptie gelicht, ondanks het feit dat de buitenspeler maar drie keer in actie kwam. Daarin wist hij één keer te scoren.

Burgzorg kende een vliegende start in de Bundesliga, maar door een coronabesmetting moest hij noodgedwongen op de rem trappen. Daarna werd ook nog een ontsteking in de hartspier ontdekt, waardoor de teller dit seizoen op drie bleef staan. Desondanks heeft Mainz genoeg gezien. De aanvaller mag blijven en tekent een contract voor drie seizoenen bij de nummer acht van de Bundesliga.

Lees ook: Nederlandse leegloop bij Mainz: ook Boëtius gaat voor nieuwe stap

"Delano heeft al laten zien dat hij een veelzijdige aanvaller is. We kijken ernaar uit om hem in de komende jaren verder te zien ontwikkelingen. Zijn proces is een paar maanden vertraagd door de problemen aan zijn hart, maar we hebben er alle vertrouwen in dat hij na zijn volledige herstel de fans zal laten juichen", vertelt sportief directeur Martin Schmidt op de website van de club.

Trainer Bo Svensson sluit zich daar bij aan: "Delano is in de winter binnengehaald om hem te laten wennen voor de lange termijn. Hij heeft nu al zijn kwaliteiten laten zien. Hij is snel, heeft een actie en kan zowel in de punt als op de vleugel uit de voeten. We hopen dat hij volgend seizoen, als hij helemaal hersteld is, zijn volledige potentieel kan bereiken bij ons."

Heracles in spanning

De aanvaller was in de eerste seizoenshelft nog onderdeel van de spelersgroep bij Heracles. De linksbuiten was in zeventien wedstrijden goed voor vier doelpunten. Geen ongekende statistiek, maar hij zorgde wel voor veel dreiging bij de Almeloërs. Zonder de aanvaller moet de ploeg de komende weken proberen in de Eredivisie te blijven. De ploeg speelt in de nacompetitie eerst tegen Excelsior. Wordt die ploeg verslagen, dan is de winnaar van het tweeluik tussen ADO en FC Eindhoven de volgende tegenstander.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen