Sparta mag hopen op Olij, FC Groningen niet: "Ik wil naar huis"

Sparta mag hopen op Olij, FC Groningen niet: "Ik wil naar huis"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 mei 2022 – Nick Olij wist met NAC niet te promoveren, maar de doelman lijkt alsnog op weg naar de Eredivisie. De keeper staat hoog op het wensenlijstje met Sparta Rotterdam en FC Groningen. De Trots van het Noorden lijkt echter kansloos te zijn. De keeper wil dicht bij zijn familie in Noord-Holland wonen.

Olij werd dit seizoen uitgeroepen tot beste keeper van de Keuken Kampioen Divisie. Het lijkt een perfect moment voor een vervolgstap, waarbij het plaatje van de club niet het enige belangrijke is. "Ik mis mijn familie te erg. Ik wil sowieso naar huis. Mijn vrouw is zwanger van een tweede. De afstanden naar mijn familie in Noord-Holland zijn te groot om te overbruggen. Als gezin willen we dichter bij ze in de buurt wonen", vertelt de sluitpost in BN de Stem. "Ook als ik bij NAC zou blijven, zou ik verhuizen."

FC Groningen, waar Peter Leeuwenburgh dit seizoen geen stabiele indruk maakt, lijkt daardoor bij voorbaat al kansloos te zijn. Sparta is voor de keeper wel een optie. Hij kan daar de eerste doelman worden door het vertrek van Maduka Okoye en kent hoofdtrainer Maurice Steijn al van hun gezamenlijke periode in Breda. Mochten de Rotterdammers serieus werk gaan maken van Olij, dan moet er wel een transfersom op tafel worden gelegd. De club uit de KKD denkt aan een bedrag tussen de vijf en zeven ton.

Olij laat zich overigens nog niet uit over een nieuwe stap. "Die beslissing zal ik niet in de komende dagen nemen. Eerst wil ik verwerken wat ik dit seizoen heb meegemaakt. Ik ben nog met niemand rond", aldus de doelman, die met NAC in de play-offs werd uitgeschakeld door ADO Den Haag.

Reacties

gerelateerd