Gakpo wil WK-kans meewegen in transfer-keuze: "Blijven is een optie"

Gakpo wil WK-kans meewegen in transfer-keuze: "Blijven is een optie"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

17 mei 2022 – Cody Gakpo is uitgeroepen tot Gouden Schoen-winnaar bij De Telegraaf. De rapporteurs, 34 oud-internationals, vonden hem de beste speler van het seizoen. De aanvaller was in competitieverband goed voor twaalf doelpunten en dertien assists.

"Hier kun je alleen maar heel trots op zijn. Dit is een grote eer. Ik ben dankbaar dat de ex-internationals op mij hebben gestemd. Ik kan met tevredenheid terugkijken op dit seizoen. En het is heel mooi om het zo af te sluiten", vertelt de buitenspeler. "Ik heb me verder ontwikkeld dit seizoen. Ik denk dat ik constanter ben geworden. En als aanvaller is het natuurlijk belangrijk dat je voor veel goals en assists zorgt. Dat zijn wel stappen die ik heb gezet."

Gakpo-vertrek?
Gakpo werd met PSV tweede in de competitie, maar won wel de Johan Cruijff Schaal en de beker. Het is de vraag of dat zijn laatste prijzen zijn in Eindhoven. Meerdere buitenlandse clubs zouden de aanvaller hoog op het wensenlijstje hebben staan. "Ik zit vanaf mijn zesde bij PSV. Ik kom hier al zeventien jaar bijna elke dag. PSV is bijna mijn tweede huis. Mijn liefde voor de club weeg ik ook mee in de beslissing die ik uiteindelijk maak", aldus de aanvaller, die ook het wereldkampioenschap in zijn achterhoofd houdt.

"Het zou zonde zijn als ik ergens naar toe zou gaan, waar ik helemaal niet aan de bak zou komen, waardoor ik het WK zou missen. Dat houd ik wel in mijn achterhoofd. Ik wil lekker blijven spelen om mee te gaan naar het WK", aldus de aanvaller, die stelt dat er 'van alles kan gebeuren' de komende maanden. "Ik ga nu rustig alle opties naast elkaar leggen en kijken wat het beste is voor mij. Ook nog een jaar blijven is een optie. Je moet alles overwegen en kijken wat het beste is voor je ontwikkeling."

Reacties

gerelateerd