PSG hakt knoop door: club wil door met toekomstige ster Simons

17 mei 2022, 08:18

Paris Saint-Germain wil verder met Xavi Simons. De middenvelder annex vleugelaanvaller mocht dit seizoen zes keer meedoen in de Franse competitie en binnen de bestuurkamer heeft men er alle vertrouwen in dat hij in de komende jaren een belangrijkste speler kan worden. De negentienjarige voetballer heeft een aflopend contract, waardoor ook andere clubs hem mogen benaderen.

Dat meldt Fabrizio Romano. De Franse club wil al maandenlang praten met de voetballer over een nieuwe verbintenis, maar tot een akkoord kwam het tot dusver nog niet. Simons werd bijgestaan door Mino Raiola, die onlangs overleed. Hij vond dat Paris Saint-Germain geen duidelijk plan had met 'zijn' voetballer, waardoor hij weigerde om het contract te ondertekenen. Het zorgde in januari voor meerdere geruchten, maar de voetballer bleef gewoon in Parijs.

De druk van Raiola lijkt geholpen te hebben. Sinds de zaakwaarnemer heeft gezegd dat de Nederlander snel ergens in het eerste elftal minuten wil maken, kwam Simons in competitieverband zes keer in actie. In het bekertoernooi mocht hij ook drie keer opdraven, waarbij hij één keer scoorde. Simons speelt sinds 2019 in Frankrijk. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van FC Barcelona. De voetballer liet onlangs aan Prime Video's weten dat hij gelukkig is in Parijs. "Mijn toekomst? Ik weet nog steeds niet wat er gaat gebeuren, maar ik voel me goed hier."

Selectie op de schop?

Het kan zomaar eens een drukke transferperiode worden voor de Parijzenaars. De ploeg wist zichzelf te kronen tot landskampioen, maar in de Champions League werd geen succes geboekt. Daar snakt de club nou juist naar. Angél Di Maria gaat transfervrij vertrekken uit Parijs en de kans bestaat dat ook Kylian Mbappé gratis vertrekt. De Fransen zouden geïnteresseerd zijn in Benfica-spits Darwin Nunez.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Peer64
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

veranderd er in de selectie van PSG niets dan zou ik als ik hem was asap er wegwezen......

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen