'Geen reünie met Ten Hag: De Ligt bindt zich langer aan Juventus'

17 mei 2022, 07:35   Bijgewerkt: 17 mei 2022, 07:56

Matthijs de Ligt lijkt Juventus deze zomer toch niet te gaan verlaten. Eerder werd daar veel over gespeculeerd, al helemaal toen zijn oude trainer Erik ten Hag besloot bij Manchester United aan de slag te gaan. Hij ziet echter af van een reünie in de Premier League en is inmiddels bezig zijn contract bij Juventus te verlengen. 

De 22-jarige centrumverdediger had nog een contract tot 2024, maar met een nieuwe deal zou hij tot 2026 vastliggen in Turijn. Eerder meldde La Gazzetta dello Sport dat de club De Ligt had laten kiezen tussen een contractverlenging of een vertrek. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is het moment dat hij zijn handtekening onder het contract zet nu dus dichtbij. De gesprekken bevinden zich in een vergevorderd stadium.

Dat Juventus inzet op een langer verblijf van De Ligt is niet vreemd. De oud-Ajacied was dit seizoen al vrijwel altijd basisspeler en ziet ook nog eens ploeggenoot en concurrent Giorgio Chiellini vertrekken. De 37-jarige aanvoerder kondigde zijn afscheid aan na de verloren Coppa Italia-finale tegen Inter (2-4 na verlenging). Daarmee zijn De Ligt, Leonardo Bonucci en Daniele Rugani voor nu de enige overgebleven centrumverdedigers. 

Ten Hag

De afgelopen periode werd De Ligt, net als enkele andere huidige of ex-Ajacieden, gelinkt aan het Manchester United van Ten Hag. Hij was de trainer die hem op achttienjarige leeftijd al aanvoerder van Ajax maakte en met wie hij uiteraard een zeer succesvolle Champions League-campagne beleefde. Naast het halen van De Ligt zou Ten Hag ook Antony en Lisandro Martínez hebben willen meenemen naar Manchester. De geruchten over het aantrekken van Frenkie de Jong zijn misschien wel het meest concreet.

Lees ook: 'Ten Hag vertrouwt op komst Frenkie: vraagprijs bekend'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen