Hattrick? Schmidt denkt na Götze en Gutierrez aan derde PSV'er

17 mei 2022, 08:03   Bijgewerkt: 17 mei 2022, 09:44

Roger Schmidt wil Mauro Junior meenemen naar Benfica. De voetballer maakte dit seizoen een uitstekende indruk als vleugelverdediger, waar hij zowel op links als rechts uit de voeten kan. De Braziliaan heeft nog een langdurig contract, waardoor de Portugese club een behoorlijke transfersom over moet maken. Eerder werden Mario Götze en Érick Gutiérrez ook al gelinkt aan een langere samenwerking met de trainer. 

Het Eindhovens Dagblad en Voetbal International weten dat Schmidt in Mauro een perfecte aanwinst ziet, omdat hij op zoveel verschillende plaatsen uit de voeten kan. Waar de voetballer in het eerste jaar onder de Duitse trainer vooral reserve was, knokte hij zich dit seizoen in de basis. Hij kwam dit seizoen in 27 competitiewedstrijden in actie. Daarin was hij twee keer trefzeker en viermaal de aangever bij een doelpunt.

Lees ook: 'Benfica wil Götze verleiden en houdt legendarisch nummer 10 vrij'

PSV kan rustig achterover leunen, ondanks de interesse. De revelatie van het seizoen ligt nog vast tot medio 2025, waardoor er een behoorlijke som geld gevraagd kan worden door de beleidsbepalers in het Philips Stadion. Benfica lijkt spits Darwin Nunez te gaan verkopen voor tientallen miljoenen, aangezien meerdere Europese topclubs achter hem aanzitten. Mocht dat daadwerkelijk gebeuren, dan kunnen de Portugezen wellicht voldoen aan de transfersom die men in Eindhoven in gedachten heeft.

Milan van Ewijk

Mocht Mauro na vijf jaar vertrekken bij PSV, dan lijkt de club snel door te kunnen schakelen. Onlangs meldden diverse media al dat Milan van Ewijk van sc Heerenveen op het wensenlijstje staat. De interesse voor de rechtsback zou nog niet concreet zijn, maar dat kan wel gebeuren als de Braziliaan vertrekt uit Eindhoven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TZuiden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ah ja dus eerst twee jaar met lege handen (buiten de beker dan), maar wel even drie toppers meenemen als je oprot. Schmidt is echt een hele slechte keuze geweest. Had nog liever Rutte...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen