Arsenal moet vrezen voor CL-ticket na dramatische avond

Arsenal moet vrezen voor CL-ticket na dramatische avond

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Arsenal heeft zichzelf maandagavond een enorm slechte dienst bewezen. De ploeg van Mikel Arteta had bij een overwinning op Newcastle United de felbegeerde vierde plek heroverd, maar ging met 2-0 onderuit. Daardoor moet ze serieus vrezen voor Champions League-deelname. 

Arsenal nam in het seizoen 2016/2017 voor de laatste keer deel aan de Champions League. Het wacht inmiddels dus al bijna zes jaar op zijn volgende deelname aan het miljardenbal. De ploeg van Arteta leek goed op weg, maar door de nederlaag tegen Tottenham Hotspur van afgelopen donderdag begon ze al het ergste te vrezen. Haar perspectief is er maandagavond niet beter op geworden. De vierde plek lag voor het grijpen, maar Arsenal speelde op bezoek bij Newcastle United veel te weinig klaar om aanspraak te maken op de overwinning. 

De bezoekers kwamen na 55 minuten ongelukkig op een 1-0 achterstand. Ben White werkte de bal achter zijn eigen doelman. Daardoor moest Arsenal minstens tweemaal scoren om de wedstrijd alsnog te winnen en Tottenham Hotspur te passeren op de ranglijst. Zover kwam het dus niet. Integendeel zelfs. Het werd er in de slotfase alleen nog maar pijnlijker op voor Arteta en zijn manschappen. Newcastle United verdubbelde via Bruno Guimarães de score. De winterse topaankoop bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Arsenal blijft daardoor steken op 66 punten, twee minder dan Tottenham Hotspur. Met nog slechts één speelronde voor de boeg heeft Arsenal een klein wonder nodig om zich alsnog te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het zal zelf moeten winnen van Arsenal, terwijl Tottenham Hotspur moet verliezen van het al gedegradeerde Norwich City. Door de nederlaag van Arsenal heeft Chelsea, die andere topploeg uit Londen, in ieder geval wat te vieren. Chelsea is, met vier punten meer dan de Gunners, in navolging van Manchester City en Liverpool verzekerd van deelname aan de Champions League. 

Reacties

gerelateerd