'Niet Genk, maar Antwerp FC wordt nieuwe club Van Bommel'

'Niet Genk, maar Antwerp FC wordt nieuwe club Van Bommel'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Als het aan Antwerp FC ligt, staat Mark van Bommel met ingang van het nieuwe seizoen aan het roer op de Bosuil. Volgens De Telegraaf is de oud-trainer van PSV en VFL Wolfsburg hard op weg om de nieuwe trainer te worden van de huidige nummer vier van België.

Dat Van Bommel naar alle waarschijnlijkheid bij Antwerp FC zijn rentree viert als hoofdtrainer, is natuurlijk opvallend. De Antwerpenaren baarden eerder dit kalenderjaar nog opzien met de komst van Marc Overmars als sportief directeur. De komst van Overmars werd niet lang na zijn omstreden vertrek bij Ajax aangekondigd. Nu staat de oud-technisch directeur van Ajax dus op het punt om Van Bommel aan te stellen als nieuwe hoofdtrainer. Volgens De Telegraaf wil Overmars Van Bommel heel graag naar Antwerpen halen, waar de voormalig middenvelder al meerdere keren is gesignaleerd en een tweejarig contract voor hem klaarligt. 

Lees ook: Nieuwe uitdaging in België lonkt voor Van Bommel

De timing van het nieuws is eveneens opvallend, omdat zondagavond nog naar buiten kwam dat KRC Genk hengelde naar de diensten van Van Bommel. Zijn voorkeur lijkt echter uit te gaan naar Antwerp FC, dat momenteel op de laatste plek staat in de Champions' play-offs, zoals de Belgische kampioenspoule ook wel door het leven gaat. Die klassering matcht niet met de torenhoge ambities van de Antwerpse club. Ze veroverde in 2020 weliswaar ten koste van Club Brugge de beker, maar wist daarna niet door te pakken. Vorig jaar eindigde Antwerp derde en dit seizoen moet het zijn meerdere erkennen in Club Brugge, Union en Anderlecht. 

Mocht Van Bommel daadwerkelijk aan de slag gaan bij Antwerp FC, begint hij in België aan zijn derde klus als hoofdtrainer. Hij stond tussen 2018 en 2020 aan het roer bij PSV en trad afgelopen zomer aan het roer bij VFL Wolfsburg. Zijn avontuur in Duitsland werd echter geen succes en duurde niet langer dan vier maanden. Ook bij PSV moest hij al zijn spullen pakken wegens aanhoudende teleurstellende resultaten. Overmars heeft desondanks een hoge pet van hem op en hoopt zijn landgenoot dus op korte termijn aan te stellen als de nieuwe oefenmeester van Antwerp FC. Daar staat Brian Priske nu nog aan het roer, maar het is de verwachting dat hij snel de deur achter zich dichttrekt. 

Reacties

gerelateerd