'PSV gaat niet voor een vertrek van Luckassen liggen'

'PSV gaat niet voor een vertrek van Luckassen liggen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Het heeft er alle schijn van dat Derrick Luckassen PSV deze zomer definitief gaat verlaten. De verdediger kwam in de zomer van 2017 over van AZ, maar werd sinds 2018 telkens verhuurd. Dit seizoen maakt hij zijn minuten bij het Turkse Fatih Karagümrük, dat hem graag langer aan zich wil binden. 

Dat meldt het Eindhovens Dagblad althans. Wil PSV nog wat terugverdienen aan Luckassen, die de Eindhovense ploeg vijf jaar geleden nog een slordige vijf miljoen euro kostte, moet het hem deze zomver verkopen. Luckassen heeft in Eindhoven namelijk een contract tot de zomer van 2023. Dat betekent dat, mocht hij na dit seizoen geen definitieve transfer maken, volgend jaar transfervrij op zoek kan naar een nieuwe werkgever. PSV is echter bereid om 'onder de juiste voorwaarden' mee te werken aan een vertrek. Volgens het ED zal de nummer twee van Nederland 'normaal gesproken' geen hoge transfersom vragen. 

Maar dat kan wel gebeuren als hij PSV wil verruilen voor een andere club uit de Eredivisie. Die kans lijkt echter niet heel groot. Fatih Karagümrük wil hem in ieder geval graag langer in de ploeg houden. Luckassen kwam dit seizoen twintig keer in actie voor de huidige nummer acht van de Turkse Süper Lig. Het is echter de vraag of Luckassen het ziet zitten om nóg een jaar in de Turkse middenmoot te spelen. 'Luckassen heeft nog altijd de ambitie om op hoog niveau te spelen en is in gesprek met clubs om komende zomer een nieuwe uitdaging aan te gaan, zo geeft zijn zaakwaarnemer Ugur Zevfi aan', klinkt het. 

Luckassen droeg, alvorens hij afgelopen zomer de overstap maakte naar Fatih Karagümrük, het shirt van Hertha BSC, Anderlecht en Kasimpasa. Voor PSV kwam hij niet verder dan 25 wedstrijden. 

Reacties

gerelateerd