Flemming te licht bevonden: ''Feyenoord denk ik ook niet''

Flemming te licht bevonden: ''Feyenoord denk ik ook niet''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Zian Flemming was met afstand de grote uitblinker bij Fortuna Sittard in het afgelopen seizoen. Flemming maakte zondagmiddag de enige treffer in de uitwedstrijd tegen NEC, waardoor de Limburgers verzekerd zijn van een langer verblijf in de Eredivisie. Volgens Theo Janssen en Pierre van Hooijdonk zou hij een goede versterking zijn voor Feyenoord. Bij De Telegraaf denkt men daar anders over. 

Op de stelling of Flemming goed genoeg is voor de Nederlandse top, reageert zowel Mike Verweij als Valentijn Driessen met 'oneens'. ''Ik moet je eerlijk zeggen dat ik hem daarvoor te weinig zie, maar als ik hem zie zitten er toch wel heel veel slordigheden in zijn spel'', vertelt Driessen in de podcast Kick-off. ''In een terugkeer naar Ajax geloof ik echt niet in. Die jongen heeft veel ruimte nodig. Feyenoord denk ik ook niet, zeker door de manier waarop zij nu voetballen. Misschien PSV, maar of hij daar dan eerste man wordt... Als je hem bijvoorbeeld afzet tegen Cody Gakpo, dat is een wereld van verschil.'' 

Lees ook: Janssen en Van Hooijdonk tippen Feyenoord: "Geweldige speler"

Driessen is desondanks lovend over Flemming. ''Wat ik wel opvallend vond is dat Sjors Ultee zei dat hij ook echt een voortrekkersrol had in de kleedkamker. Dat hij het team bij elkaar hield. Dan kun je zeggen dat daar wel meer spelers voor zijn, maar dit is een team met zo'n vijftien verschillende nationaliteiten. De helft had tot 1 juli 2021 nog nooit van Fortuna Sittard gehoord. Ga er dan maar wat van maken. Als je dan hoort dat hij een belangrijke rol heeft gespeeld om er een team van te maken, vind ik dat wel knap'', Driessen. 

Ook Verweij heeft een hoge pet op van de aanvallende middenvelder, die eigenlijk al lang en breed vertrokken had moeten zijn bij Fortuna Sittard. ''Fortuna heeft hem twee keer een transfer door zijn neus geboord. Nu blijkt waarom. Hij is echt gigantisch belangrijk geweest voor Fortuna. Een jongen die altijd vooropgaat in de strijd, nooit opgeeft, maar ook gewoon écht een product is van de Ajax-opleiding. Een goede techniek, noem maar op. Ik denk dat als hij meer geduld had gehad ook nog wel verder had kunnen komen. Ik denk dat hij nu zijn vleugels moet gaan uitslaan en in het buitenland moet gaan kijken.'' 

Reacties

gerelateerd