Officieel: gedegradeerde Viergever keert bij Utrecht terug in Eredivisie

Officieel: gedegradeerde Viergever keert bij Utrecht terug in Eredivisie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – FC Utrecht heeft in de persoon van Nick Viergever een oude bekende teruggehaald naar de Eredivisie. De centrumverdediger, die in het verleden ook al het shirt droeg van Sparta Rotterdam, AZ, Ajax en PSV, komt transfervrij over van SpVgg Greuther Fürth. 

Viergever maakte afgelopen zomer de overstap van PSV naar Greuther Fürth. Zijn buitenlandse avontuur heeft dus niet heel lang mogen duren. Viergever kwam in het voorbije seizoen 24 keer in actie voor Greuther Fürth, maar kon niet voorkomen dat de club als hekkensluiter degradeerde naar de Tweede Bundesliga. Nu keert de linksbenige verdediger dus terug in de Eredivisie. Hij heeft in Utrecht zijn handtekening gezet onder een contract van twee seizoenen. 

Technisch directeur Jordy van Zuidam is erg blij met de komst van de ervaren Viergever. ''Met zijn kwaliteiten en ervaring is Nick in meerdere opzichten van toegevoegde waarde voor FC Utrecht'', zegt Van Zuidam op de clubsite. ''Hij is erop gebrand om de komende seizoenen zijn steentje bij te dragen aan de doorontwikkeling van FC Utrecht en vindt het een voorrecht de ervaringen die hij als prof in binnen- en buitenland in de absolute top heeft opgedaan over te brengen op zijn teamgenoten. Nick heeft het afgelopen seizoen veel gespeeld in de topcompetitie die de Bundesliga is en is een speler die er, fysiek en mentaal, meteen zal staan. We zijn blij zo'n gedreven en geroutineerde kracht aan onze selectie te hebben toegevoegd.'' 

Hoewel FC Utrecht nog in actie komt in de play-offs voor een ticket voor Europees voetbal, is het dus al druk bezig met de samenstelling van de selectie voor het nieuwe seizoen. Viergever is niet de eerste aanwinst voor de Domstedelingen. In een eerder stadium versterkte de nummer zeven van de Eredivisie zich al met Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins. 

Reacties

gerelateerd