AZ
7 – 0
Dundee United

Speler van het Jaar in Duitsland: géén Lewandowski of Haaland

Speler van het Jaar in Duitsland: géén Lewandowski of Haaland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – De Duitse Bundesliga neemt deze zomer zo goed als zeker afscheid van twee van de beste centrumspitsen ter wereld. Waar Manchester City vorige week al melding maakte van de komst van Erling Haaland, aast Robert Lewandowski op een vertrek bij Bayern München. Beiden hebben wederom een geweldig seizoen achter de rug. Dat zien zij echter niet bekroond worden met de uitverkiezing Speler van het Jaar. 

35 doelpunten en vier assists. Ook in het voorbije Bundesliga-seizoen stond er geen maat op Lewandowski. De Pool had met zijn doelpunten een ongelooflijk groot aandeel in de tiende opeenvolgende landstitel van Bayern München. Ook Haaland draaide op volle toeren. Hoewel de Noor een groot aantal wedstrijden moest missen wegens blessureleed, trof hij 22 keer doel. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens acht assists. Haaland verkast dus naar Manchester City, terwijl Lewandowksi al weken in verband wordt gebracht met FC Barcelona. Maar geen van beiden verlaat de Bundesliga als beste speler van het afgelopen seizoen. 

Die staat namelijk onder contract bij RB Leipzig. Christopher Nkunku heeft maandag deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen. De Fransman heeft een fenomenaal seizoen achter de rug. Nkunku kwam in alle 34 competitiewedstrijden in actie en scoorde liefst twintig keer. Alsof dat niet genoeg was, fungeerde hij ook nog eens vijftien keer als aangever. Zijn ijzersterke prestaties bleven niet beperkt tot binnen de landsgrenzen. Ook daarbuiten was hij nauwelijks af te stoppen. In de Champions League maakte hij er zeven en in de Europa League vier. 


Reacties

gerelateerd