Ten Hag laat zich uit over gewilde Antony en toekomst Timber

16 mei 2022, 16:45

Het is niet de vraag of er deze zomer spelers vertrekken bij Ajax, maar wie allemaal. Andre Onana maakt transfervrij de overstap naar Inter Milan, Noussair Mazraoui kiest voor Bayern München en ook Ryan Gravenberch hoopt op korte termijn zijn krabbel te zetten onder een contract bij de landskampioen van Duitsland. Oók Antony lijkt de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht te trekken. 

De Braziliaan streek in de zomer van 2020 neer in Amsterdam en had niet veel tijd nodig om uit te groeien tot publiekslieveling en attractie op de Nederlandse velden. In het voorbije seizoen maakte hij ook veel indruk in de Champions League én bij de Braziliaanse nationale ploeg. Dat is natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Antony werd al in verband gebracht met Bayern München, FC Barcelona en Paris Saint-Germain en lijkt zich dan ook op te mogen maken voor een zomerse toptransfer, al is Ajax er alles aan gelegen om hem te behouden.

''Als Antony zou gaan, is dat voor Ajax een aderlating'', vertelt Erik ten Hag in gesprek met De Telegraaf. ''In de huidige selectie heb je niemand die zijn positie kan overnemen.'' Ten Hag weet natuurlijk als geen ander waar hij het over heeft. Waar de oefenmeester in de eerste seizoenshelft nog David Neres achter de hand had, werd de spoeling op de rechterflank na het vertrek van Neres naar Shaktar Donetsk wel heel erg dun. ''Ik moest de laatste weken zelfs een systeemwissel doorvoeren om voorin weer wapens te hebben'', aldus de nieuwe hoofdtrainer van Manchester United. Ten Hag liet Ajax in de laatste competitiewedstrijden opdraven in een 4-4-2-opstelling. 

Timber

Dat Ajax deze zomer op zoek gaat naar aanvallende versterking, staat vast. Oók als Antony blijft, hoopt de landskampioen zich te versterken met een nieuwe flankspeler. Niet voor niets staat Steven Bergwijn hoog op het verlanglijstje. De Amsterdammers lijken zich echter ook te moeten gaan richten op de achterhoede. Nicolás Tagliafico zal vertrekken, terwijl ook achter de toekomst van Jurriën Timber een groot vraagteken staat. Timber heeft immers een geweldig seizoen achter de rug. ''Ik denk dat alle topclubs van Europa Timber in het vizier hebben'', aldus Ten Hag, die de centrumverdediger misschien wel meeneemt naar Manchester. 

Lees ook: 'Timber hakt knoop door en kiest voor Premier League'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen