Wormuth 'teleurgesteld': ''Hij heeft elke dag alles gegeven''

Wormuth 'teleurgesteld': ''Hij heeft elke dag alles gegeven''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Heracles Almelo heeft maandagmiddag afscheid genomen van Frank Wormuth. De nummer zestien van de Eredivisie moet zich via de nacompetitie zien te verzekeren van een langer verblijf op het hoogste niveau, maar haar lot ligt dus niet meer in handen van Wormuth. Roderik van Kerkhof, zaakwaarnemer van de Duitse oefenmeester, reageert teleurgesteld op het besluit van Heracles. 

Het ontslag van Wormuth volgt een dag nadat Heracles een pijnlijke 0-3 nederlaag leed tegen Sparta Rotterdam, waardoor de ploeg het reguliere seizoen is geëindigd als nummer zestien van de Eredivisie. Heracles neemt het in de halve finale van de nacompetitie op tegen Excelsior. Mocht de ploeg uit Almelo het tweeluik met de Rotterdamse club overleven, wacht in de finale een ontmoeting met ADO Den Haag of FC Eindhoven. Maar Wormuth is er in de play-offs dus niet meer bij. En dat komt niet alleen voor hem, maar ook zijn zaakwaarnemer als een verrassing. ''Frank heeft al die jaren met passie en plezier bij Heracles Almelo gewerkt'', reageert Van Kerkhof bij Tubantia

Lees ook: Heracles neemt per direct afscheid van trainer Frank Wormuth

''Hij heeft elke dag alles gegeven om het maximale uit de spelersgroep te halen zonder de kwaliteit van de groep naar buiten toe op welke manier dan ook ter discussie te stellen'', aldus Van Kerkhof, die stelt dat Wormuth Heracles ook 'altijd op een goede manier heeft vertegenwoordigd in de pers'. ''Ook als het niet zijn taak was en het een heel zwaar onderwerp betrof'', doelt de zaakwaarnemer ongetwijfeld op de situatie rond Raj Vloet, die eind vorig jaar werd aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een dodelijk auto-ongeluk. ''Daarom betreuren wij het besluit van Heracles om hem op non-actief te zetten ten zeerste. Zeker omdat we nooit enig signaal hebben ontvangen dat zou kunnen leiden tot dit besluit. Het is echter de keuze van de club en die respecteert Frank.''

Wormuth zelf wil niet reageren op zijn ontslag. ''Hij wil lopende de nacompetitie geen reactie geven, zodat de spelers en de staf in alle rust het behoud van de Eredivisie kunnen bewerkstelligen. Dat behoud is een vurige wens van Frank en hij gelooft ook stellig dat dit doel behaald kan worden'', zegt Van Kerkhof. Wormuth zelf gaat met ingang van volgend seizoen aan de slag bij FC Groningen. Daar wordt hij de opvolger van Danny Buijs, die zijn periode in het Hoge Noorden zeer teleurstellend heeft afgesloten met zeven opeenvolgende nederlagen. Door die slechte reeks speelt FC Groningen geen play-offs in de strijd om een ticket voor Europees voetbal. 

Reacties

gerelateerd