AZ
7 – 0
Dundee United

Heracles neemt per direct afscheid van trainer Frank Wormuth

Heracles neemt per direct afscheid van trainer Frank Wormuth

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Heracles Almelo en Frank Wormuth gaan per direct uit elkaar. Dat maakt de lub uit Almelo maandagmiddag bekend. Uit gesprekken die de clubleiding maandag heeft gevoerd met de Duitse oefenmeester is gebleken dat er onvoldoende vertrouwen is om de play-offs met de toekomstig trainer van FC Groningen in te gaan.

Door de nederlaag van zondagmiddag tegen directe concurrent Sparta Rotterdam moeten de Almeloérs de play-offs voor promotie/degradatie in. Iets wat in Almelo niet meer werd verwacht, aangezien drie wedstrijden voor het einde van het seizoen al het 'heilige' aantal van 34 punten werd behaald. In de laatste drie wedstrijden ging de ploeg van Frank Wormuth echter onderuit tegen directe concurrenten, waardoor nu in de play-offs moet zien te overleven.

Dat gaat Heracles tegen Excelsior doen zonder Frank Wormuth. Technisch directeur Tim Gillissen baalt enorm dat de clubleiding dit besluit heeft moeten nemen: "We hebben vandaag met Frank, de staf en de spelers gesproken, en daar is uit gebleken dat er onvoldoende vertrouwen is om deze play-offs met Frank als hoofdtrainer in te gaan. Wij vinden dat we op basis van deze informatie iets moeten doorbreken.

De oud-voetballer vervolgt: "De technische staf gaat er, onder leiding van René Kolmschot en gesteund door de spelersgroep, alles aan doen om handhaving te bewerkstelligen. Wij vinden Frank een vakman, en zijn hem heel veel dank verschuldigd voor de afgelopen vier seizoenen. We nemen deze beslissing met pijn in het hart, maar in het belang van de club in deze belangrijke fase."

Reacties

gerelateerd