Done deal: Heerenveen rooft GAE verder leeg met komst Noppert

16 mei 2022, 19:51

Andries Noppert keert na acht jaar terug bij SC Heerenveen. De Friese middenmoter heeft een contract voor twee seizoenen getekend bij zijn jeugdliefde, waar hij vanaf komend seizoen aan de slag gaat. Noppert vertrekt transfervrij bij Go Ahead Eagles.

Dat bevestigt SC Heerenveen op de clubkanalen. De boomlange keeper doorliep de jeigdopleiding van de Friezen, maar slaagde er niet in om door te breken. Daarom koos hij in 2014 voor een vertrek naar NAC Breda. De afgelopen seizoenen droeg hij het shirt van Foggia, FC Dordrecht en Go Ahead Eagles. Bij laatstgenoemde club begon hij als tweede keuze, maar maakt hij sinds de winterstop furore onder de lat.

Technisch manager Ferry de Haan is blij met de komst van Noppert. "We zijn blij dat Andries ondanks meerdere keuzes, ervoor heeft gekozen om zijn carrière bij ons te vervolgen. Andries heeft het bij Go Ahead Eagles na de winterstop goed gedaan. Het is een doelman met kwaliteit en een goede persoonlijkheid. Na zijn vertrekt bij sc Heerenveen in 2014 heeft hij zich enorm ontwikkeld. Samen met Xavier Mous zal hij hier volgend seizoen de concurrentie aan moeten gaan."

Nadat Heerenveen eerder al Kees van Wonderen oppikte bij Go Ahead Eagles, werd maandagochtend ook het vertrek van assistent Paul Simonis van Go Ahead naar de Friezen wereldkundig. Met de komst van Noppert completeerde Heerenveen een transferhattrick.

Cambuur

Ook SC Cambuur had interesse in Noppert, maar de Leeuwarders grepen uiteindelijk mis. Volgens Voetbal International gaat Cambuur daarom nu om tafel met Sonny Stevens om een contractverlenging te bespreken.

Reacties

Rieks1966
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nadat Heerenveen eerder al Kees van Wonderen oppikte bij SC Heerenveen, .... Misschien even je eigen stukje nalezen, voordat je hem er op zet ....

Atju123
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leek zondag al te denken dat hij bij Heerenveen speelde. Niet zijn beste optreden... Heel benieuwd of hij eerste keeper gaat worden. Hij en Mous ontlopen elkaar weinig.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen