Heerenveen heeft staf rond: Van Wonderen krijgt drie assistenten

16 mei 2022, 11:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen heeft de technische staf rond. Kees van Wonderen neemt zijn huidige assistent-trainer Paul Simonis mee naar het Abe Lenstra Stadion. Huidige interim-trainer Tobiasen wordt volgend seizoen weer 'gewoon' assistent in Friesland. Daarnaast blijft ook Peter Reekers, waardoor de trainer maar liefst drie assistenten tot zijn beschikking heeft.

Dat maakt de club bekend via de officiële kanalen. Tobiasen loodste de Friezen vanuit de degradatiestress naar de play-offs voor Europees voetbal. Lange tijd was het echter niet bekend of de trainer, ondanks een doorlopend contract, ook komend seizoen onderdeel zou zijn van de technische staf. "Ik hoop dat we binnenkort duidelijkheid krijgen. Wij zitten ook te wachten hoe Kees staf wil invullen", vertelde de Deense interim-trainer onlangs aan de Leeuwarder Courant.

De komst van Simonis hing al een tijdje in de lucht. Van Wonderen wilde graag een vertrouwenspersoon meenemen en technisch manager Ferry de Haan liet onlangs ook al doorschemeren een extra assistent aan te willen stellen, zodat de focus meer kan liggen op individuele ontwikkeling bij de spelers. De komst van Simonis betekent wel een vertrek voor clubicoon Jeffrey Talan, die de afgelopen maanden de rechterhand was van Tobiasen. Hij kon in de jeugdopleiding aan de slag, maar dat aanbod heeft hij afgeslagen.

Hattrick voor Heerenveen?

Naast Van Wonderen en Simonis willen de Friezen ook een speler oppikken bij Go Ahead Eagles. Doelman Andries Noppert lijkt transfervrij de overstap te maken naar de club waar hij vroeger in de jeugdopleiding speelde. Zondag kreeg de doelman drie treffers om zijn oren, waardoor Heerenveen zich wist te plaatsen voor de play-offs. Mogelijk gaat het Go head-trio komende zomer dus Europa in.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen