PSV grijpt definitief mis: Danilho Doekhi naar de Bundesliga

16 mei 2022, 10:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Danilho Doekhi vervolgt zijn loopbaan definitief in de Bundesliga. De 23-jarige aanvoerder van Vitesse heeft een meerjarige verbintenis ondertekend bij FC Union Berlin, dat als nummer vijf van de Bundesliga eindigde en komend seizoen actief zal zijn in de Europa League.

Dat bevestigt Vitesse op de clubwebsite. De Arnhemmers houden geen transfersom over aan de verdediger, wiens contract over vijftien maanden afloopt in Arnhem. Doekhi speelde sinds medio 2018 voor Vitesse, waar hij terechtkwam na zijn vertrek bij Jong Ajax. Bij Vitesse groeide hij langzaam uit tot onmisbare kracht en droeg hij dit seizoen de aanvoerdersband.

"Deze club heeft mij veel ruimte en kansen geboden, waardoor ik mezelf enorm heb kunnen ontwikkelen", reageert Doekhi. "Als voetballer, maar ook als mens. Daar wil ik eenieder die de club een warm hart toedraagt heel erg voor bedanken. Vitesse zal ook altijd een plek in mijn hart behouden. Ik gun de club en de supporters het beste voor de toekomst", aldus Doekhi. "Maar eerst staan ons nog de play-offs te wachten. Daar ligt mijn focus dan ook volledig. Ik wil mijn prachtige periode hier afsluiten met het opnieuw behalen van Europees voetbal."

Vitesse speelt in de play-offs namelijk eerst tegen FC Utrecht. Afgelopen winter leek het er nog op dat Doekhi in de Eredivisie zou blijven, maar PSV hapte uiteindelijk niet toe. Een transfer naar Eindhoven is nu definitief van de baan.

Vitesse bedankt Doekhi alvast voor zijn inzet in de afgelopen jaren. De club hoopt dat de aanvoerder zijn tijd in Arnhem in stijl kan afsluiten en wenst hem daarna veel succes bij 1. FC Union Berlin.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen