Perez wijst Ajacied aan als speler van het jaar: "Dat is geweldig"

16 mei 2022, 09:59

Kenneth Perez kent geen enkele twijfel wie de speler van het jaar is in de Eredivisie. De analist zag verdediger Jurriën Timber met kop en schouders boven de rest uitsteken. Maandenlang waren de mandekker en zijn kompaan Lisandro Martínez bijna niet te passeren bij de landskampioen.

"Jurriën Timber, dat is geweldig", opent de analist lovend bij Dit was het Weekend. "Hij kan alles, heeft een ongelooflijke rust bij alles wat hij doet. Ik vind dat heel erg mooi. Met hem kun je ver van je eigen doel spelen. Hij lost het met zijn snelheid en inzicht allemaal op. Hij ziet alles van tevoren, stelt zich overal op in. Hij staat bijna altijd op de goede plaatst. Hij heeft daardoor ook bijna geen onderscheppingen."

Perez was in eerste instantie sceptisch over Timber, nadat Ronald de Boer hem de hemel in had geprezen. "Hij zei: 'Er komt iemand aan'. Maar dat heeft hij wel vaker gezegd. Toen zagen we een verdediger van 1,80 meter… Dan denk je dat het lastig voor hem wordt, maar dan word je om je oren geslagen met Fabio Cannavaro", aldus de Deense analist. Hij ziet vergelijkingen tussen de kleine Italiaan en de Nederlandse mandekker. "Hij was one of a kind, ik denk dat Timber dat ook is. Ik heb echt genoten van hem.

Manchester United?

Nadat bekend werd dat Erik ten Hag naar Manchester United verkast, wordt de verdediger ook gelinkt aan de Engelse club. Perez heeft vraagtekens bij een mogelijke transfer naar de Premier League. "In de Champions League heeft hij het zeer goed gedaan, op één moment na tegen Benfica. Maar in Engeland  moet je wel van iets anders gemaakt zijn. Dat is echt andere koek qua fysieke kracht. Dan kan Timber nog zo lekker aan de bal zijn… ", aldus Perez, die een andere club wel ziet zitten voor de verdediger: "FC Barcelona."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen