Barça-directeur duidelijk over 'belangrijke' De Jong en Lewandowski

Barça-directeur duidelijk over 'belangrijke' De Jong en Lewandowski

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

16 mei 2022 – Er is bij FC Barcelona nog geen beslissing gemaakt over de toekomst van Frenkie de Jong. Dat stelt directeur Mateu Alemany. De middenvelder zou torenhoog op het verlanglijstje staan van Manchester United, waar Erik ten Hag na de zomer de scepter zwaait.

"Frenkie is een belangrijke speler voor ons, met heel veel kwaliteiten", aldus Alemany voor de camera van Movistar. Die mooie woorden betekenen overigens niet dat de middenvelder sowieso blijft. De club kan zelf ook profiteren als er een fors bedrag op tafel wordt gelegd voor de Oranje-international. Barça kan in dat geval meer uitgeven aan nieuwe spelers. "Nu worden we beperkt door de financiële reglementen. We moeten met de trainer en de technisch directeur overleggen voor we iemand laten gaan."

Robert Lewandowski
Een speler die de afgelopen dagen veelvuldig aan de Catalaanse club wordt gelinkt, is Robert Lewandowski. De Poolse aanvaller heeft kenbaar gemaakt dat hij wil vertrekken bij Bayern München en mogelijk gaat FC Barcelona hem naar La Liga halen. Alemany maakt duidelijk dat er nog geen akkoord is tussen speler en club, zoals al gemeld werd door diverse media. "Het is nog niet klaar. We hebben respect voor spelers die nog een contract hebben bij andere clubs. De markt is nu nog dicht. In de zomer hopen we onze doelstellingen wel te verwezenlijken."

Volgens de directeur zijn versterkingen broodnodig voor de huidige nummer twee van La Liga. Real Madrid werd simpel kampioen en FC Barcelona wist niet te overwinteren in de Champions League. Dat mag niet nog eens gebeuren, waardoor er versterkingen moeten komen. "Wij willen volgend jaar weer meedoen om alle prijzen. Het is duidelijk dat we daarvoor spelers moeten halen."

Reacties

gerelateerd