Telegraaf: Promes spil in drugsnetwerk, gebruikte pgp-telefoon

16 mei 2022, 09:05

Quincy Promes was de spil in een omvangrijk drugsnetwerk, zo heeft De Telegraaf weten te achterhalen. Dankzij Nieuwsuur werd eerder al duidelijk dat het Openbaar Ministerie de aanvaller van Spartak Moskou vervolgt voor betrokkenheid bij internationale drugshandel. Promes moet vrezen voor een forse straf.

Promes maakte in het verleden gebruik van een pgp-telefoon, die vooral in het criminele milieu veelvuldig wordt gebruikt. De politie slaagde er vorig jaar in het versleutelde netwerk te kraken, waaruit duidelijk werd dat Promes een belangrijke rol vervulde in het drugsnetwerk. Promes focuste zich op cocaïne-invoer en export van synthetische drugs naar Australië.

Samen met familieleden zou Promes hebben geïnvesteerd in een partij van vierduizend kilo cocaïne, ter waarde van 120 miljoen euro. Het is opnieuw een aanklacht voor de vijftigvoudig international van het Nederlands elftal, die ook al wordt verdacht van huiselijk geweld en een poging tot moord in 2020, tijdens een familiefeest in Abcoude.

In afgeluisterde gesprekken met familieleden bekende Promes die steekpartij. De aanvaller zou zijn neef in zijn been hebben gestoken, maar bleek van plan hem om te leggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jvdm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze man moet toch echt jaren de bak in?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen