Ten Hag verklaart keuze voor United en wil Ronaldo behouden

16 mei 2022, 07:29   Bijgewerkt: 16 mei 2022, 07:46

Erik ten Hag begint deze week al aan zijn nieuwe avontuur als coach van Manchester United. Het seizoen met Ajax is pas afgelopen weekend afgerond, maar de vertrekkende coach wil direct al zijn aandacht geven aan zijn nieuwe werkgever. In een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad legde Ten Hag zijn beweegredenen uit om aan de slag te gaan bij de Engelse gigant.

De eerste gesprekken tussen Ten Hag en United dateren van februari. "De afgelopen jaren ben ik heel vaak gevraagd door clubs of ik interesse had. Dat betekent niet dat je meteen die stap moet zetten. Ik had de mogelijkheid om bij makkelijkere clubs in te stappen. Waarom United? Hier valt wat te winnen. Er moeten veel zaken aangepakt worden, maar we zitten wel op één lijn. Ook over de manier waarop we er kunnen komen. Daar wil ik nog niet op vooruitlopen. Dat ga ik in Engeland bespreken."

Al direct werd gespeculeerd of er in het United van Ten Hag nog wel plek zou zijn voor superster Cristiano Ronaldo. "Ik kijk ernaar uit om met Ronaldo te gaan werken", stelt de topcoach. "Hij is een gigant in wat hij heeft laten zien. En ik denk dat hij nog steeds heel ambitieus is. Natuurlijk wil ik hem er graag bij houden. Hij is heel belangrijk geweest voor United."

Ten Hag is nog altijd onder de indruk van de Portugese superster. "Ook dit jaar weer overlegt hij geweldige statistieken. Ik heb nog geen spelers van United gesproken. Ik heb wel een paar appjes gehad waarin ze me vast welkom heetten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen