Schreuder fileert PEC: "Bij Katwijk is het beter geregeld, dit kan niet"

Schreuder fileert PEC: "Bij Katwijk is het beter geregeld, dit kan niet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2022 – Dick Schreuder blijft als het aan hem ligt ook komend seizoen hoofdcoach van PEC Zwolle. De dit seizoen aangestelde oefenmeester reanimeerde zijn ploeg en mocht lange tijd hopen op handhaving, maar vorige week viel alsnog het doek. Volgens Schreuder is er bij de club veel werk aan de winkel.

Schreuder is van mening dat er veel zaken zijn die niet kloppen in Zwolle. "Hoe kan je een voetbalbedrijf leiden als je geen normaal trainingsveld hebt? Dat je ook nog eens moet delen met jeugd", vraagt hij zich af in gesprek met De Stentor. "Daar het begint het toch mee? We hebben het hier wel over een voetbalclub, hè! Waar je spelers wilt opleiden en beter wil maken. Op één veld kun je niet twee keer per dag trainen. Dan is dat snel kapot."

Volgens de oefenmeester neemt de organisatie bij PEC amateuristische vormen aan. "Soms wordt mij verweten: je bent alleen hoofdtrainer van Katwijk geweest. Maar ik durf te zeggen dat bij Katwijk heel wat dingen beter en sneller zijn geregeld dan bij PEC. Dat is een harde uitspraak, maar is wel zo. Echt, wat ik hier heb aangetroffen, kan gewoon niet meer qua professionalisme."

Schreuder vreest op deze manier zelfs voor de toekomst van de hekkensluiter van de Eredivisie, die komend seizoen terugkeert naar de Keuken Kampioen Divisie. "Ik weet: bij elke club gebeurt er wel wat. Maar bij ons het wel extreem, helemaal met al dat gelek. Echt, als het haantjesgedrag intern zo blijft, gaat de club het niet redden."

Reacties

gerelateerd