Inter maakt geen fout en moet op slotdag hopen op wonder

15 mei 2022, 23:03   Bijgewerkt: 15 mei 2022, 23:27

Inter heeft in de voorlaatste speelronde van de Serie A geen fout gemaakt. De Milanese topclub, regerend landskampioen van Italië, boekte een zwaarbevochten 1-3 overwinning op bezoek bij Cagliari. AC Milan moest het aanstaande kampioensfeest daardoor een week uitstellen.

In de zinderende titelstrijd in Italië is het al maandenlang stuivertje wisselen aan kop van de ranglijst. Milan heeft de koppositie echter al weken niet meer uit handen gegeven en zette met een 2-0 overwinning op Atalanta opnieuw een stap dichter naar de eerste landstitel sinds 2011. Die had zondagavond al binnen kunnen zijn, maar daar stak Inter een stokje voor.

De regerend kampioen, waar Stefan de Vrij een basisplaats had en Denzel Dumfries als invaller binnen de lijnen kwam, boekte uiteindelijk een benauwde 1-3 overwinning. Doelpuntenmakers aan de kant van de uitploeg waren Lautaro Martínez en Matteo Darmian, die de voorkeur kreeg boven Dumfries. Spannend bleef het tot de 84ste minuut, toen Martínez zijn tweede van de avond maakte en de overwinning binnenhaalde. In de slotfase raakte Dumfries nog de paal.

De Rossoneri krijgt daardoor komend weekend de kans om het af te maken. Het verschil op de ranglijst tussen de rivalen bedraagt twee punten. AC Milan heeft aan een gelijkspel genoeg om de titel binnen te halen. Milan gaat zondag op bezoek bij Sassuolo, terwijl Inter in eigen huis Sampdoria ontvangt.

Lees ook: AC Milan op drempel van heel bijzondere en knappe landstitel

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen