'FC Utrecht trekt stoute schoenen aan en hengelt naar Viergever'

'FC Utrecht trekt stoute schoenen aan en hengelt naar Viergever'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2022 – FC Utrecht is voornemens om een poging te doen om Nick Viergever terug naar Nederland te halen. Met het stoppen van Willem Janssen is de club op zoek naar een ervaren kracht achterin en daarbij is het uitgekomen bij de voormalig PSV'er. Viergever staat momenteel onder contract bij Greuther Fürth, maar door de degradatie wordt zijn contract automatisch ontbonden.

Dat meldt het nieuwsmedium Voetbalprimeur althans. Duitse bronnen hebben dit aan hen bevestigd. Viergever zou er geen trek in hebben om met Greuther Fürth op het tweede niveau van Duitsland te gaan spelen. FC Utrecht heeft centraal achterin momenteel met Mark van der Maarel, Mike van der Hoorn en Tommy St. Jago wel al diverse spelers lopen.

Viergever speelde in het verleden ook voor Ajax, AZ en Sparta Rotterdam en kan nu dus bij een vijfde Nederlandse club aan de gang. In Duitsland speelde hij samen met Jetro Willems, maar Greuther Fürth eindigde stijf onderaan in de Bundesliga. Het gat met de nummer zeventien van de competitie was maar liefst tien punten en met de veilige haven wel vijftien.

Lees ook: Waarom degradatie Greuther Fürth goed nieuws is voor Eredivisie-clubs

Viergever zelf kende een redelijk seizoen. Hij kwam 24 wedstrijden in actie, allemaal als basisspeler. Hij zou naast Taylor Booth, Luuk Brouwers en Joshua Rawlins de vierde versterking van FC Utrecht kunnen worden.

Reacties

gerelateerd