Schreuder spreekt zich uit over Ajax: "Hoogste dat er is"

Schreuder spreekt zich uit over Ajax: "Hoogste dat er is"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2022 – Alfred Schreuder kijkt uit naar zijn periode bij Ajax. De oefenmeester van Club Brugge tekende afgelopen week in Amsterdam en heeft na het kampioenschap in België vooruitgeblikt op zijn nieuwe avontuur. "Na het eerste gesprek had ik al een goed gevoel. Ajax is Ajax, voor een Nederlander het hoogste dat er is. Ik vind het een heel mooie uitdaging."

Dat vertelt de coach tegenover De Telegraaf. "Het eerste contact met Ajax dateert van een aantal weken geleden, nadat bekend was geworden dat Erik naar Manchester United zou gaan", aldus Schreuder in de ochtendkrant. "Ik ben blij en dankbaar dat ik van Club Brugge de kans heb gekregen hoofdtrainer te worden en onder heel grote druk kampioen heb kúnnen worden."

In België voelt de voormalig rechterhand van Ronald Koeman zich op zijn gemak. "Ik ben hier heel blij met de mensen met wie ik werk", vertelde de coach, die desondanks koos om naar Amsterdam te gaan. "De gesprekken met Edwin van der Sar, Klaas-Jan Huntelaar en Gerry Hamstra zijn heel goed verlopen. Dat hebben ze hartstikke goed gedaan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook veel steun krijg, maar ik heb ook het volste vertrouwen in mezelf."

Lees ookSchreuder niet aan het werk als assistent van broer bij Ajax

Dat hij al na een half jaar vertrekt bij Club Brugge, is weliswaar snel. Maar door een opgenomen clausule kon Ajax het contract van de coach afkopen. "Ik ben niet zo'n carrièreplanner. Bij FC Twente nog wel. Daar dacht ik vijf jaar te blijven, maar dat liep anders door de financiële malaise. Daar heb ik geleerd in het moment te leven en dan komen er vanzelf kansen."

Reacties

gerelateerd