Memphis Depay enige Nederlander bij improviserend FC Barcelona

15 mei 2022, 18:38   Bijgewerkt: 15 mei 2022, 18:43

Memphis Depay start zondagavond opnieuw in de basis bij FC Barcelona. De Nederlandse aanvaller komt in de sterk gewijzigde formatie van trainer Xavi vanaf de linkerkant in de aanval in het La Liga-duel, nadat hij de laatste wedstrijd nog als nummer tien begon. Luuk de Jong begint op de bank, terwijl Frenkie de Jong vanwege een schorsing ontbreekt.

De Nederlandse middenvelder pakte in de vorige wedstrijd van FC Barcelona een gele prent, waardoor hij na vijf kaarten is geschorst voor de voorlaatste wedstrijd in de Primera Division. Ook Óscar Mingueza, Riqui Puig, Alex Balde en Clement Lenglet staan aan de aftrap bij de Catalaanse grootmacht tegen Getafe, waardoor er behoorlijk wat andere namen spelen dan normaliter.

Dat heeft te maken met het grote aantal afwezigen achterin voor Xavi: Ronald Araújo, Sergion Dest, Eric García en Gerard Piqué zijn niet van de partij vanwege een blessure, terwijl Jordi Alba is geschorst. Daardoor was het vooral achterin flink puzzelen voor Xavi, die alleen Samuel Umtiti als verdediger met ervaring naast zich op de bank heeft zitten.

Lees ook: 'Hola Soler

Met Ousmane Dembélé, Ansu Fati, Adama Traoré, Luuk de Jong en Martin Braithwaite heeft Xavi qua aanvallers wel een hoop ervaren opties op de bank zitten. 

Opstelling FC Barcelona: Ter Stegen; Alves, Mingueza, Lenglet, Balde; Busquets, Riqui, Gavi; Ferran, Memphis, Aubameyang

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen