Weghorst gooit veilige plek te grabbel, Tottenham over Arsenal

15 mei 2022, 15:23

Tottenham Hotspur heeft zondagmiddag goede zaken gedaan in de strijd om het vierde Champions League-ticket. Het won met 1-0 van Burnley door een penalty van Harry Kane en gaat daardoor (voor even) over Arsenal heen. Bankzitter Wout Weghorst moet door de nederlaag vrezen dat hun veilige plek wordt ingepikt door Leeds United.

Trainer Mike Jackson verbaasde enigszins door met Weghorst op de bank te beginnen en dat pakte ook niet goed uit. Diep in de blessuretijd van de eerste helft gaf doelman Nick Pope een penalty weg, die werd benut door Kane. Weghorst viel twaalf minuten voor tijd nog in, maar kon het tij niet meer keren. Als Leeds tegen Brighton and Hove Albion minimaal een punt pakt, zakt Burnley weer onder de degradatiestreep.

Daarnaast ruikt het Everton van Donny van de Beek bloed, want zij kunnen profiteren. Het speelt later op de dag tegen Brentford en kan het gat richting Burnley vergroten tot vijf punten. Burnley heeft nog twee wedstrijden te gaan, tegen Aston Villa en Watford. Leeds speelt na Brighton alleen nog maar tegen Brentford.

Lees ookWeghorst zet reuzenstap naar handhaving

Door de zege staat Tottenham nu op de vierde plaats, waardoor het virtueel Champions League-voetbal speelt volgend jaar. Arsenal kan die plek op maandag nog teruggrijpen, als het wint van Newcastle United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen