Schreuder niet aan het werk als assistent van broer bij Ajax

15 mei 2022, 15:25

Dick Schreuder (50) wordt niet de nieuwe assistent van zijn broer Alfred Schreuder bij Ajax. De trainer van PEC Zwolle werd genoemd in de hoofdstad, maar nadat eerder de geruchten al naar buiten kwamen dat men dat in Amsterdam niet zag zitten, heeft de coach ditmaal laten weten dat hij een rol als assistent niet ambieert.

In gesprek met ESPN werd Schreuder gevraagd naar de mogelijkheid om naar Ajax te gaan in de schaduw van zijn broer. "Het enige dat ik daar over kan zeggen, is dat ik op eigen benen wil blijven staan. Daarmee zeg ik eigenlijk wel genoeg in bepaalde dingen", zei de oefenmeester van PEC Zwolle, die daarmee de overstap naar Ajax min of meer uitsloot.

Wel is het niet per se zeker dat Schreuder volgend seizoen nog wel aan het roer staat bij PEC Zwolle. "Dinsdag heb ik een gesprek met de club om verder te kijken naar de toekomst. Zo ben ik hier binnengekomen om een ander soort elan in de club te brengen", zei de coach, die ook genoemd werd bij Vitesse. Rondom PEC Zwolle speelt er genoeg, zo kwamen er al diverse berichten dat er volgend jaar flink bezuindigd moet worden door de degradatie (zie onder).

Lees ook: 'Ajax zet streep door meenemen Schreuder-broer als assistent'

Wat dat betekent voor de toekomst van Schreuder is niet bekend. "De dingen die naar buiten komen over volgend seizoen, zijn niet allemaal even leuk. Desondanks moet je vooruit kijken", zei Schreuder, die zondagmiddag tegen PSV de laatste wedstrijd van het seizoen nog wel wilt winnen. "Je hoopt als trainer te zien wat we de afgelopen maanden hebben gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen