Portugal
0 – 0
Zwitserland

Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

'Ajax ziet toekomst in Gorter en wil hem na dit seizoen verhuren'

'Ajax ziet toekomst in Gorter en wil hem na dit seizoen verhuren'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

15 mei 2022 – Jay Gorter (21) staat zondagmiddag voor het eerst in de basis bij Ajax in een Eredivisiewedstrijd. De keeper krijgt de voorkeur boven Maarten Stekelenburg, vermoedelijk omdat het de laatste wedstrijd is van het reeds besliste Eredivisieseizoen. Daarmee benadrukken de Amsterdammers dat ze toekomst zien in de sluitpost, al ligt zijn nabije toekomst vermoedelijk buiten de Johan Cruijff Arena.

Volgens Kees Kwakman wil Ajax de jonge doelman na dit seizoen namelijk verhuren, zo heeft hij gehoord binnen de club en meldt hij op ESPN. Dat is volgens de analist ook een goede zaak voor diens ontwikkeling. "Hij kan niet nóg een seizoen bij Jong Ajax gaan keepen. Hij traint natuurlijk wel op een hoog niveau, maar hij hoort in de Eredivisie te keepen", stelt Kwakman.

Volgens de Volendammer zou het dus een goede zaak zijn als Gorter, die dit seizoen slechts één clean sheet had bij Jong Ajax in de Eerste Divisie, elders ervaring op doet. Trainer Erik ten Hag is in elk geval tevreden over de ontwikkeling van de sluitpost. "Het feit dat hij wordt opgesteld, geeft aan dat wij heel tevreden zijn met hem. Hij heeft geweldig gedaan", loofde de oefenmeester over Gorter voor het duel met Vitesse.

Lees ookTen Hag verrast in laatste opstelling van Ajax bij Vitesse

"Hij heeft een superontwikkeling doorgemaakt. Hier bij Ajax moet hij kansen verdienen en hij heeft het verdiend dit seizoen", zei Ten Hag. Gorter kwam in de vorige zomer over van Go Ahead Eagles en speelde dit jaar zijn wedstrijden bij Jong Ajax. Hij debuteerde wel al in de KNVB Beker tegen Excelsior Barendrecht en hield tijdens de 9-0 zege wél de nul. 

Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

STORT €20 EN ONTVANG
5 FREE WK BETS VAN €10! Meld je aan

Reacties

gerelateerd