Bayern-soap: naar rivaal vertrekkende verdediger weigerde selectie

Bayern-soap: naar rivaal vertrekkende verdediger weigerde selectie

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2022 – Bayern München speelde zaterdag de laatste wedstrijd van het seizoen tegen VfL Wolfsburg. Sinds het kampioenschap van twee weken geleden won Bayern van de laatste drie wedstrijden er geen één meer. Dat is echter niet het enige smetje op het seizoen, want ook de situatie rondom verdediger Niklas Süle is uit de hand gelopen, waardoor hij niet via de voordeur vertrekt uit München.

De centrale verdediger beschikt over een aflopend contract en weigerde die te verlengen, met het oog op meer speelminuten. In februari werd bekend dat hij de gevoelige overstap maakt naar rivaal Borussia Dortmund. De voorlaatste wedstrijd kreeg hij in de Allianz Arena nog een waardig afscheid, maar vervolgens besloot Julian Nagelsmann niet meer naar hem om te kijken.

De Duitse coach nam hem niet meer op in de selectie, aangezien hij alleen verder wilde met spelers die volgend jaar ook nog voor Bayern spelen. Marcel Sabitzer raakte op de training echter geblesseerd, waardoor Süle alsnog in de selectie opgenomen werd. Dat ging er bij Süle echter niet meer in, waardoor hij weigerde mee af te reizen naar Wolfsburg. Het Duitse medium BILD rept zelfs over 'een schandaal'.

Lees ook: 'Lewandowski akkoord met nieuwe club: Bayern kan dwarsliggen'

Nagelsmann ging er tijdens de persconferentie nog kort op in, maar probeerde het verhaal iets te nuanceren. "Het was lastig voor Niki, gezien zijn huidige gemoedstoestand. We hebben hem thuisgelaten omdat hij aangaf dat hij zich er niet optimaal op had voorbereid." Bayern werd dit seizoen landskampioen met een puntenverschil van acht richting nummer twee Dortmund.

Reacties

gerelateerd