Nederlandse leegloop bij Mainz: ook Boëtius gaat voor nieuwe stap

15 mei 2022, 11:10

Jean-Paul Boëtius gaat Mainz verlaten. De aanvaller kon een nieuw contract tekenen bij de Bundesligaclub, maar de partijen zijn niet tot een akkoord gekomen. Daardoor kan hij transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Hij speelde vier seizoenen bij de club, waar ook Jeremiah St. Juste en Delano Burgzorg dit jaar onder contract staan.

"We hadden graag met hem doorgewild. Hij was een zeer belangrijke speler die alles erin gooide. Hij is een volwassen man. Hij denkt dat dit de beste beslissing voor hem is ", vertelde hoofdtrainer Bo Svensson op de persconferentie, na het 2-2 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt. De 28-jarige Boëtius wist dit seizoen twee doelpunten te maken en vier assists te geven in 34 competitiewedstrijden. In totaal was hij in 129 duels goed voor dertien treffers. Daarnaast was hij 23 keer de aangever bij een goal.

St. Juste vertrekt

Eerder werd bekend dat Jeremiah St. Juste ook vertrekt bij de middenmoter uit de Bundesliga. De verdediger maakt voor circa tien miljoen euro de overstap naar Sporting Lissabon, waar hij een contract heeft getekend voor vier jaar. "We wensen Jeremiah het allerbeste met zijn avontuur. Hij speelde hier drie jaar een belangrijke rol, al kon hij dit seizoen door een blessure maar een paar wedstrijden spelen", vertelde sportief directeur Christian Heidel.

Burgzorg kwam afgelopen winter bij Mainz binnen als huurling. Hij kwam, mede door een blessure en corona, slechts tot drie wedstrijden in de Bundesliga. Daarin was hij goed voor één treffer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen