Roda-feest motiveert Excelsior: "Of ze de Champions League wonnen"

Roda-feest motiveert Excelsior: "Of ze de Champions League wonnen"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

15 mei 2022 – Excelsior heeft zaterdagavond met 2-0 gewonnen van Roda JC, waardoor de Rotterdammers mogen blijven dromen van de Eredivisie. De ploeg uit Kralingen was enorm gebrand om een goed resultaat neer te zetten, nadat de eerste wedstrijd tussen beide ploegen in een 2-2 gelijkspel eindigde. Dat resultaat werd door de Limburgers gevierd als een overwinning. Daar maakte trainer Marinus Dijkhuizen slim gebruik van, voorafgaand aan de return.

"Reuven Niemeijer zei: 'Het leek wel of ze de Champions League wonnen'", vertelt de trainer bij ESPN. "Dus ik heb die beelden opgevraagd, waarop ze stonden te feesten, nog even een fotootje maken met zijn allen, net of ze gewonnen hadden. Dus dat was even de trigger op het eind van de bespreking."

Redouan El Yaakoubi
Volgens aanvoerder Redouan El Yaakoubi heeft het trucje van de trainer geholpen. "Ik wil nog wel wat zeggen: als je gelijk hebt gespeeld, moet je dat niet gaan vieren alsof je al gewonnen hebt. Zo vierden zij het bij ons. Dat zou ik nooit doen. Dan krijgen ze nu het deksel op de neus. Die beelden gaven mij wel wat extra energie om het hier te laten zien", vertelt de voetballer, die zijn ploeg twee keer zag scoren in de verlenging via Couhaib Driouech en Nikolas Agrafiotis.

"We hebben gevochten als leeuwen. Ik denk dat niemand dit van ons had verwacht. We hebben laten zien dat we heel goed kunnen zijn, dat maakt me trots. Als iedereen fit is bij ons, kunnen we iedereen verslaan", aldus El Yaakoubi, die de overwinning niet gestolen vond. "Zij hadden misschien wat meer de bal, maar de grootste kansen waren voor ons."

Reacties

gerelateerd