'Wisselkoning' Schmidt moet aan de bak: negen PSV'ers afwezig

15 mei 2022, 12:00

Roger Schmidt moet puzzelen tijdens zijn laatste wedstrijd als hoofdtrainer bij PSV. De trainer mist maar liefst negen spelers voor de wedstrijd tegen PEC Zwolle, die in principe nergens meer om gaat. De Eindhovenaren worden hoe dan ook tweede, voor de Zwollenaren is al bekend dat ze komend seizoen een niveau lager spelen.

Joey Veerman keert terug bij PSV, meldt het Eindhovens Dagblad. De winteraanwinst was tegen NEC niet van de partij, waardoor Ritsu Doan een basisplaats kreeg als verdedigende middenvelder. De Japanner moet nu toekijken, aangezien hij niet helemaal okselfris uit het duel is gekomen. Doan speelt na het Eredivisieslot nog interlands, waardoor Schmidt hem rust geeft. In Zwolle gaat hij dus niet in actie komen, aldus het regionale medium.

Hij is slechts een van de aanwezigen. Phillipp Mwene, André Ramalho, Armando Obispo, Olivier Boscagli, Ryan Thomas, Yorbe Vertessen en Carlos Vinícius zijn ook niet beschikbaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Marco van Ginkel was een vraagteken voor het duel, maar ook hij lijkt niet op tijd fit om minuten te maken. Dat betekent dat Schmidt vooral qua invallers weinig smaken heeft deze wedstrijd. Van de vaste basisploeg missen er niet veel spelers.

Wisselkoning Schmidt

De trainer van PSV baarde in de afgelopen twee seizoenen opzien met zijn wissels. Hij rouleerde veel en schroomde niet om zijn beste spelers aan de kant te houden of vroeg te wisselen. In het begin kwam het de trainer op kritiek te staan, maar dit seizoen zorgde het juist voor positiviteit binnen de selectie. Onder Schmidt wisten de spelers één ding zeker: iedereen maakt kans op minuten. Het zorgde voor scherpte binnen de groep, wat uiteindelijk resulteerde in de KNVB Beker.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen