'Lewandowski akkoord met nieuwe club: Bayern kan dwarsliggen'

15 mei 2022, 11:59

Robert Lewandowski wil naar FC Barcelona. De aanvaller heeft nog een eenjarig contract bij Bayern München, maar nu is al bekend dat hij dat niet gaat verlengen. Wil de Duitse club nog iets aan hem verdienen, dan moet dat komende zomer gebeuren. Zaakwaarnemer Pini Zahavi hoopt dat der Rekordmeister mee wil werken. De Poolse spits zou al een persoonlijk akkoord hebben met de Catalaanse club.

Dat meldt Sport1. Lewandowski was dit Bundesligaseizoen goed voor 35 doelpunten en vier assists, ongekende aantallen die niet zomaar gehaald zullen worden door een nieuwkomer. Het is daarom de vraag of de directie van Bayern komende zomer iets wil verdienen aan de spits, die jaren geleden ook transfervrij naar de Allianz Arena kwam. Het is niet ondenkbaar dat de Duitsers hem nog een jaar aan zijn contract houden, waardoor er alle tijd is om een geschikte vervanger te vinden.

"Onze houding is niet veranderd. Lewandowski heeft een contract tot 30 juni 2023, dat is een feit", vertelde Hasan Salihamidzic toen het nieuws bekend werd dat de Pool wil verkassen. De zaakwaarnemer van Lewandowski hoopt dat de club komende zomer toch mee wil werken aan een transfer. De spits kwam acht jaar geleden naar Bayern, nu zou hij nog een keer in een ander land aan de slag willen gaan. In Catalonië ligt al een driejarig contract voor de spits klaar, aldus het medium.

Xavi zet deur op een kier

Xavi zette zaterdagmiddag tijdens de persconferentie de deur al open voor Lewandowski, die 33 jaar is. De trainer van Barça vertelde dat hij niet bang is om oudere spelers vast te leggen. "Het gaat niet om leeftijd, maar om de prestaties. Wat kan een speler ons brengen en hoe maken zij onze selectie sterker? Voetballers zorgen goed voor zichzelf. Ibrahimovic, Modric, Cristiano Ronaldo, Messi... Ondanks hun leeftijd presteren zij allemaal nog erg goed bij grote clubs."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen