Waarom Kluivert ondanks een goal toch een vervelende avond beleefde

15 mei 2022, 00:02

Zes teams die vechten om vier Europese tickets. Het is ongekend spannend in Frankrijk. Justin Kluivert was zaterdagavond goed voor een doelpunt voor Nice, maar toch zal het chagrijn overheersen bij de aanvaller. De ploeg verloor namelijk van Lille OSC, waardoor er virtueel naast Europees voetbal wordt gegrepen. Er is nog een speelronde te gaan.

Kluivert zette zijn ploeg na een half uur op voorsprong, maar het werd geen leuke avond voor de aanvaller en Pablo Rosario, die ook in de basis begon. Calvin Stengs zat op de bank. Na vijftig minuten werd de stand 1-1 door een doelpunt van Jonathan David. Tien minuten later zette hij Lille zelfs op voorsprong, waarna Timothy Weah de wedstrijd in de blessuretijd helemaal besliste: 1-3.

AS Monaco - Stade Brest 4-2

Monaco werd de winnaar van deze speelronde met de negende overwinning op rij. Door die knappe reeks is de ploeg geklommen naar de tweede plaats, wat aan het einde van het seizoen recht geeft op een Champions League-ticket. De Monegasken stond al vroeg in de wedstrijd met 0-2 achter, maar Wissam Ben Yedder nam zijn ploeg bij de hand. Hij scoorde een hattrick, waarna Kevin Volland in minuut zeventig de eindstand bepaalde door de vierde goal van de thuisploeg te maken.

Stade Rennes - Olympique Marseille 2-0

Monaco steeg naar de tweede plaats door puntverlies van Olympique Marseille. De ploeg van Jorge Sampaoli verloor de uitwedstrijd van Stade Rennes, de nummer vier van de competitie. Benjamin Bourigeaud zorgde na twaalf minuten voor de openingstreffer, na iets meer dan een half uur spelen werd de tweede treffer van de thuisploeg gescoord door Lovro Majer.

Door de driepunter mag Rennes nog nog altijd hopen op een Champions League-ticket. Daarvoor moet de laatste wedstrijd gewonnen worden, terwijl Marseille of Monaco dan moet verliezen. Het Nice van Kluivert, Stengs en Rosario hoopt juist dat Rennes of Strasbourg verliest. De Nederlanders moeten nog een plek stijgen op de ranglijst om zich te plaatsen voor een Europees toernooi.