Dembélé evenaart Memphis-reeks; Wijnaldum ziet Mbappé schitteren

14 mei 2022, 23:12

Peter Bosz heeft zaterdagavond kunnen juichen bij Olympique Lyonnais. De trainer zag zijn ploeg met 3-2 winnen van Nantes. De grote man bij de thuisploeg werd Moussa Dembélé, die met zijn doelpunt in een fraai rijtje terechtkwam: slechts twee spelers wisten in de historie van de club in zes achtereenvolgende competitiewedstrijden te scoren. Dat waren Alexandre Lacazette en Memphis Depay.

Dembélé was na negen minuten trefzeker. Het bleek niet het startsein van een makkelijke avond. Pas in minuut 79 werd de marge verdubbeld door Lucas Paquetá. Opgelucht ademhalen zat er echter nog niet in voor Bosz en zijn manschappen. Quentin Marlin maakte de aansluitingstreffer, waarna de Braziliaan Tete de marge weer verdubbelde. Uiteindelijk zorgde Wylan Cyprien met de tweede treffer van Nantes voor het slotakkoord van de wedstrijd.

Montpellier - Paris Saint-Germain 0-4

Georginio Wijnaldum zat niet bij de voorselectie van Louis van Gaal voor de komende interlands van Nederland door een gebrek aan speeltijd. Zaterdagavond mocht hij weer eens in de basis starten bij Paris Saint-Germain. De middenvelder beleefde een makkelijke wedstrijd met zijn ploeg, waarbij Kylian Mbappé de grote man werd. De Fransman was twee keer de aangever bij een doelpunt van Lionel Messi en zorgde na rust voor de 0-4 van zijn ploeg. Wijnaldum speelde 69 minuten mee. Daarna werd hij vervangen door landgenoot Xavi Simons.

Overige uitslagen

AS Monaco - Stade Brest 4-2

AS Saint-Étienne - Stade de Reims 1-2

FC Metz - Angers 1-0

Girondins Bordeaux - FC Lorient 0-0

OGC Nice - Lille OSC 1-3

RC Strasbourg - Clermont 1-0

Stade Rennes - Olympique Marseille 2-0

Troyes AC - RC Lens 1-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen