Excelsior mag hopen op Eredivisie door seizoensprimeur tegen Roda

Excelsior mag hopen op Eredivisie door seizoensprimeur tegen Roda

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 mei 2022 – Excelsior mag blijven hopen op de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen na verlenging met 2-0 van Roda JC. Het eerste duel tussen de nummer vijf en zes van de Keuken Kampioen Divisie eindigde in 2-2, waardoor deze wedstrijd allesbepalend was. De spanning had zijn invloed op het spel, dat van beide kanten niet goed was. Leuk was het wel in Kerkrade. Helemaal voor de uitploeg, die uiteindelijk aan het langste eind trok.

Drie keer stonden de ploegen tegenover elkaar voorafgaand aan deze ontmoeting. Excelsior scoorde in die wedstrijden zes keer voor rust en nul keer daarna. Beide ploegen kregen in de eerste helft serieuze kansen, maar de bal wilde er niet in. Aan goede intenties geen gebrek bij beide ploegen, maar te vaak doen de benen niet wat er in de hoofden bedacht werd. Dylan Vente, Bryan Limbombe en Patrick Pflucke vergaten om Roda op voorsprong te zetten. Marouan Azarkan, Thijs Dallinga en Reuven Niemeijer wisten aan de andere kant van het veld niet tot scoren te komen.

Na rust bleven beide ploegen jagen op een doelpunt. Na 65 minuten spelen kreeg Excelsior de uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dave van den Berg maakt een overtreding op Reuven Nijmeijer, waarna de bal op de stip ging. Dallinga, topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, wist oog in oog met Rody de Boer niet te profiteren. De doelman pakte de strafschop uitstekend. Het zorgde voor een volksfeest op de tribunes, maar binnen de gekalkte lijnen zorgde het niet voor een verandering van het spelbeeld. De ploegen bleven elkaar in evenwicht houden.

Waar dat in eerste instantie gebeurde met veel risico, kwam naarmate de wedstrijd vorderde de handrem er wat meer op bij beide ploegen. Niet verliezen leek in de laatste minuten belangrijker dan zelf scoren. Dat de wedstrijd uiteindelijk op verlenging afstevende was dan ook geen verrassing voor de vijftienduizend supporters op de tribune. Negentig intense minuten leverden geen treffer op, na vijf minuten in de verlenging was het wel raak. Het eerste doelpunt van de Rotterdammers tegen Roda na de eerste helft bleek dus meteen goud waard. Invaller Couhaib Driouech was het scherpst voor de goal en kon zo van dichtbij binnenwerken. Die klap kwamen de Limburgers niet meer te boven. In de blessuretijd van de verlenging werd het zelfs nog 2-0 door Nikolas Agrafiotis. Excelsior mag blijven dromen.

Reacties

gerelateerd