Xavi hint op mogelijkheid vertrek Frenkie en komst Lewandowski

Xavi hint op mogelijkheid vertrek Frenkie en komst Lewandowski

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 mei 2022 – Het is niet uitgesloten dat Frenkie de Jong deze zomer vertrekt bij FC Barcelona. Dat bleek uit de woorden van trainer Xavi, die tijdens zijn persconferentie van zaterdagmiddag inging op de vermeende interesse van Manchester United. Ook hintte hij op de mogelijke komst van Robert Lewandowski, die inmiddels zijn vertrekwens aan Bayern München kenbaar heeft gemaakt.

Sinds duidelijk is dat Erik ten Hag de nieuwe trainer van Manchester United wordt, klinken ook de geruchten over een reünie met De Jong steeds vaker. Toen Xavi de lovende woorden die hij al eerder sprak over zijn middenvelder. "Voor mij is hij een heel belangrijke speler. Hij is vrijwel altijd basisspeler geweest. Maar er is ook de financiële situatie waar we van afhankelijk zijn."

Met die laatste woorden hintte Xavi op een mogelijk vertrek van De Jong, die FC Barcelona een flinke, en vooral broodnodige transfersom op kan leveren. "We moeten de financiële situatie in kaart krijgen om beslissingen te nemen. Ik heb het niet per se over Frenkie, maar ook in het algemeen. Hij is een speler die ik erg waardeer, maar we zullen zien hoe de situatie is."

Lewandowski
Tegelijkertijd begint het er steeds meer op te lijken dat Robert Lewandowski komende zomer juist naar FC Barcelona transfereert. De Pool staat althans in de nadrukkelijke belangstelling en heeft zijn club Bayern München inmiddels laten weten dat hij wil vertrekken. Hoewel de naam van Lewandowski tijdens de persconferentie van Xavi niet concreet is gevallen, gaf hij wel aan niet bang te zijn om oudere spelers aan te trekken.

"Dat houdt me niet tegen. Ik heb Dani Alves vastgelegd op 38-jarige leeftijd. Het gaat niet om leeftijd, maar om de prestaties. Wat kan een speler ons brengen en hoe maken zij onze selectie sterker? Voetballers zorgen goed voor zichzelf. Ibrahimovic, Modric, Dani zelf, Cristiano Ronaldo, Messi... Ondanks hun leeftijd presteren zij allemaal nog erg goed bij grote clubs." Lewandowski viert in augustus zijn 34ste verjaardag. 

Reacties

gerelateerd