Olij hint na uitschakeling NAC op vertrek: "Dan wil je uit de KKD"

Olij hint na uitschakeling NAC op vertrek: "Dan wil je uit de KKD"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 mei 2022 – De promotiedroom van NAC Breda is na de 2-1 nederlaag tegen ADO Den Haag definitief voorbij. Ook bij doelman Nick Olij is die klap hard aangekomen. Toch is de kans groot dat we hem komend seizoen alsnog in de Eredivisie terug gaan zien, want de keeper hintte na afloop van het duel op een vertrek bij NAC Breda.

Uiteraard ging het gesprek met ESPN eerst over de fatale nederlaag, die Olij niet onverdiend wilde noemen. "Ik denk dat we dit seizoen sowieso te wisselvallig waren en vaak onder ons niveau speelden. Misschien heeft dat ook met kwaliteit te maken. Je levert heel veel kwaliteit in met het vertrek van Thom Haye en Ralf Seuntjens, daar komt eigenlijk niemand voor terug. Dan ben je blij dat je nog de play-offs haalt en probeer je zo ver mogelijk te komen. Dat het op deze manier eindigt, is dan wel zuur."

De genadeklap kreeg NAC in minuut 76, toen het uitgerekend ploeggenoot Dion Malone was die zijn eigen keeper Olij passeerde toen hij een voorzet probeerde te onderscheppen. "Ik denk dat dat typerend is voor dit seizoen", zei Olij cynisch. "Hij speelde de bal breed waardoor ik kon onderscheppen, maar nu tikte Malone 'm per ongeluk richting het goal. Het is ongelukkig, hij doet er alles aan om die bal eruit te halen."

Vertrek
Het interview werd even onderbroken toen Olij werd toegezongen door het NAC-publiek. Op de vraag of het 'Nickie Olij' ook volgend seizoen nog op de tribunes te horen zou zijn: "Nee, dat denk ik niet." Hij verklaarde vervolgens te willen vertrekken. "Ik vind van mezelf dat ik een goed seizoen heb gehad, heel stabiel, en op een gegeven moment wil je dan uit de KKD. Ik heb nog een contract voor twee jaar, daar zijn we nu druk mee bezig."

Op de vraag of het een optie is om bij Sparta de naar Watford vertrekkende Maduka Okoye op te volgen, antwoordde Olij met een glimlach. "Als het aan Louis van Gaal ligt wel." Hij doelde op de lovende woorden die de bondscoach eerder deze week sprak, toen hij de goalie tijdens het kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie de prijs voor beste keeper overhandigde. 

Lees ook: Deze hoofdrolspelers uit de KKD vielen tijdens gala in de prijzen

Reacties

gerelateerd