ADO na doelpuntrijk Haags kwartiertje definitief klaar met NAC

ADO na doelpuntrijk Haags kwartiertje definitief klaar met NAC

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 mei 2022 – ADO Den Haag mag nog altijd hopen op een razendsnelle rentree in de Eredivisie. Het ontdeed zich zaterdagavond - na de eerdere 1-2 overwinning in het Rat Verlegh Stadion - definitief van NAC Breda door opnieuw met 2-1 te winnen. Het bleef lang 0-0 in de Hofstad, totdat het Haags kwartiertje aanbrak. Daarin trof ADO via oud-speler Dion Malone (eigen doelpunt) en Dhoraso Klas in rap tempo twee keer doel. In de blessuretijd redde NAC-invaller Ezechiel Banzuzi de eer voor zijn ploeg.

ADO Den Haag en NAC Breda, twee ploegen die al heel wat jaren in de Eredivisie hebben doorgebracht. Nu stonden ze als twee Keuken Kampioen Divisie-ploegen tegenover elkaar in de beslissende return van de eerste ronde in de play-offs om promotie/degradatie. Slechts één van de twee kon de Eredivisiedroom in leven houden en voor die missie had ADO de beste papieren. De Hagenaars wonnen het verhitte heenduel in Breda met 1-2 door een hele late treffer van Sacha Komljenovic, waardoor hij zijn ploeg een goede uitgangspositie verschafte.

In het eigen Cars Jeans Stadion hervatte de ploeg van Giovanni Franken vervolgens geconcentreerd de promotiemissie, maar had het moeite met het creëren van kansen. Buiten een verkeerd geraakte bal van Boy Kemper en een bijna-kans voor Sem Steijn (goede ingreep Danny Bakker) gebeurde er weinig voor het doel van NAC-goalie Nick Olij, die zag dat de grootste kansen voor zijn ploeg waren.

Bij beide mogelijkheden speelde Mario Bilate een hoofdrol. De spits - die vanwege de nog altijd afwezige Naoufal Bannis wederom aan de aftrap verscheen - schoot de bal bij het eerste moment op de lat en kon het leer bij de tweede kans niet binnenlopen. Richting het rustsignaal gebeurde er - op het uitvallen van ADO-aanvaller Felipe Pires na - vervolgens weinig meer voor beide doelen, waardoor de thuisploeg nog altijd de beste papieren had voor het bereiken van de halve finale.

Waar ADO in de eerste helft scherp begon, deed NAC dat aan het begin van het tweede bedrijf. De ploeg van trainer Edwin de Graaf meldde zich meteen in het Haagse strafschopgebied in de persoon van Odysseus Velanas, die de bal uit stand over het vijandelijke doel schoot. ADO - dat na Pires ook Daryl Janmaat geblesseerd het veld zag verlaten - moest wat vaker de verdedigende stellingen innemen, maar kwam niet écht in de problemen. Wel kwam het nog goed weg toen een voorzet van Banzuzi op de lat belandde.

Vervolgens vloeiden de krachten weg bij de bezoekers, die vervolgens een pijnlijk weerzien kende met het Haags kwartiertje. Vrijwel meteen na het ingaan van de welbekende Haagse vijftien minuten lag de bal achter Olij, die werd verschalkt door ploeggenoot Malone. Amper drie minuten later gooide Klas - die oog in oog kwam met Olij - de wedstrijd in het slot: 2-0. In de blessuretijd redde invaller Banzuzi de eer voor NAC.

Zo veroordeelde de ADO de Brabantse bezoekers tot nóg een seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en kan het zelf toewerken na de dubbele ontmoeting met FC Eindhoven in de halve finale van de play-offs. Komende dinsdag ontvangen de Hagenaars de Eindhovenaren voor het heenduel in eigen huis.

Opstellingen en beoordelingen:

ADO Den Haag: Hugo Wentges 6.5; Boy Kemper 6. Herve Matthys 6, Jamal Amofa 6 (87. Michael Mulder -), Daryl Janmaat 6 (54. Tyrese Asante 5.5); Gregor Breinburg 5.5, David Puclin 5.5, Dhoraso Klas 5.5; Felipe Pires 6 (39. Xander Severina 6), Sem Steijn 6 (84. Sacha Komlkenovic -), Amar Catic 5.5 (84. Guillem Rodriguez -).

NAC Breda: Nick Olij 6; Moise Adiléhou 6, Dione Malone 6, Danny Bakker 6, Moreno Rutten 6; Welat Cagro 5.5, Michaël Maria 5.5; Kaj de Rooij 5.5, Boris van Schuppen 5.5, Odysseus Velanas 6 (67. Ezechiel Banzuzi 6); Mario Bilate 5.5.

Man of the match: Hugo Wentges
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Zie ook: Pijnlijk: NAC beëindigt eigen promotiedroom met knullige eigen goal

Reacties

gerelateerd