Kogel door de kerk: Bayern bevestigt vertrekwens Lewandowski

Kogel door de kerk: Bayern bevestigt vertrekwens Lewandowski

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 mei 2022 – Robert Lewandowski gaat deze zomer na acht jaar afscheid nemen van Bayern München. De 33-jarige spits twijfelde al langer over zijn toekomst bij de club en heeft inmiddels definitief de knoop doorgehakt. Aan het bestuur van de club heeft hij laten weten dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen in München.

Het nieuws werd zaterdag kort voor de laatste competitiewedstrijd van de Duitse kampioen tegen VfL Wolfsburg bevestigd door Hasan Salihamidzic, nadat het een dag eerder al door diverse Duitse media werd gemeld. "Ik heb met Lewa gesproken", kon Salihamidzic bevestigen in gesprek met Sky Sport. "In dat gesprek vertelde hij me dat hij ons aanbod om zijn contract te verlengen niet wilde accepteren en dat hij de club graag wilde verlaten."

In de Duitse media werd eerder bericht dat Lewandowski te weinig waardering zou voelen vanuit de contractaanbiedingen die Bayern hem heeft gedaan. Bovendien overwoog hij om zijn laatste kans aan te grijpen om nog bij een andere Europese topclub te voetballen. "Hij zei dat hij graag iets anders zou willen doen", vertelde Salihamidzic.

FC Barcelona
FC Barcelona zou volgens de berichtgeving van de laatste weken een serieuze kandidaat zijn om Lewandowski over te nemen. Dat zal overigens niet zomaar gaan, benadrukte Salihamidzic. "Onze houding is niet veranderd. Lewandowski heeft een contract tot 30 juni 2023, dat is een feit", doelde hij op het feit dat de Catalanen gewoon een transfersom op tafel zullen moeten leggen. Een bod vanuit Barcelona is er vooralsnog niet geweest. 

Reacties

gerelateerd