Salonremise bij Heracles - Sparta? "Dat is niet ondenkbaar"

Salonremise bij Heracles - Sparta? "Dat is niet ondenkbaar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 mei 2022 – Hoofdtrainer Maurice Steijn sluit niet uit dat er komend weekend een salonremise uitrolt bij het duel tussen zijn Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. Afhankelijk van de tussenstanden bij NEC – Fortuna Sittard én Willem II – FC Utrecht is het mogelijk dat beide clubs in Almelo genoeg hebben aan een punt voor rechtstreekse handhaving.

In de voorbeschouwing met RTV Rijnmond wordt Steijn gevraagd naar de mogelijkheid van een salonremise. Daarbij gaf hij weliswaar aan dat Sparta Rotterdam eerst probeert om het zelf af te maken met een overwinning, maar als het op de andere velden gunstig verloopt, een gelijkspel uit de bus kan rollen. "De enige manier om zeker veilig te zijn, is door te winnen", weet Steijn, die handhaving voor het eerst sinds zijn komst op Het Kasteel in eigen hand heeft met de Rotterdammers.

"Maar dat wil Heracles ook. Ik denk dat het eerst een open wedstrijd wordt. Maar aan de hand van de wedstrijden op de andere velden, blijkt dat je misschien aan een gelijkspel ook genoeg hebt. Dan zul je daar misschien ook naar schakelen, maar we willen het eerst zelf afmaken", aldus Steijn. "Nee, een salonremise is niet ondenkbaar. Als de stand op de andere velden dat toelaten, zeker niet."

Lees ookHoe Sparta Rotterdam kan degraderen op alfabetische volgorde

Daarvoor moet het wel meezitten, want als Fortuna of Willem II virtueel op voorsprong komt, gaat eerstgenoemde bij een gelijkspel in Almelo over Sparta heen. Als de Rotterdammers verliezen – of Willem II met een onrealistisch verschil wint – kunnen ze ook nog rechtstreeks degraderen. Als er in Nijmegen en Tilburg geen winnaar komt, heeft Sparta Rotterdam aan een puntje genoeg. Heracles Almelo, dat de magische grens van 34 punten eerder al slechtte, heeft overigens in alle scenario's genoeg aan een gelijkspel.

Huidige stand:
14. Heracles Almelo: 34 punten (-14)
15. Sparta Rotterdam: 32 punten (-20)
16. Fortuna Sittard: 32 punten (-32)
17. Willem II: 30 punten (-28 punten)Scoort Dessers vanavond minimaal twee keer?
Win bijna 20x je inzet via Jacks.nl.

Wint Feyenoord vanavond via Strafschoppen?
Win bijna 13x je inzet via Jacks.nl.
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Reacties

gerelateerd