Van Gaal haalt verrassend duo bij selectie Oranje, geen Wijnaldum

13 mei 2022, 13:18   Bijgewerkt: 13 mei 2022, 13:28

Louis van Gaal heeft de voorselectie van het Nederlands elftal bekendgemaakt. De 70-jarige bondscoach heeft onder meer Vincent Janssen en Rick Karsdorp daarin opgenomen. Georginio Wijnaldum ontbreekt bij de selectie. Oranje speelt in in juni voor de Nations League tegen België, Wales (2x) en Polen.

De 27-jarige Janssen staat nog altijd onder contract bij het Mexicaanse Monterrey. Het is voor de ex-speler van onder meer AZ en Tottenham Hotspur alweer een tijdje terug dat hij in Oranje speelde. Zijn laatste interland dateert namelijk van 10 oktober 2017. Destijds speelde hij 45 minuten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden, dat met 2-0 werd verslagen.

Karsdorp (27) ziet zijn uitstekende spel bij AS Roma ook eindelijk beloond worden met een plekje in de voorselectie. De voormalig verdediger van Feyenoord heeft drie interlands op zijn naam staan Hij kwam op 25 maart 2017 voor de laatste keer in actie voor Oranje. Op dat moment was hij nog speler van Feyenoord. Bij Roma is hij uitgegroeid tot vaste waarde.

Wijnaldum ontbreekt in de voorselectie en Van Gaal gaf daar uitleg bij. "Sinds onze laatste twee interlands in maart, is er in Gini's situatie bij zijn club helaas nog weinig veranderd. Ik ben daardoor genoodzaakt andere keuzes te maken, hoe lastig en spijtig ik dat persoonlijk ook vind", laat de bondscoach over de ervaren middenvelder weten op de website van de KNVB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen